Επικαιρότητα

Σπίτι από μπουκάλια μπύρας

Σπίτι από μπουκάλια μπύρας Το Las Vegas είναι γνωστό ως η πόλη της αμαρτίας, λόγω της υπερβολής, των καζίνο και της... έκλυτης ζωής των τουριστών. Υπάρχει όμως και μια άλλη, πιο φιλική προς το περιβάλλον οπτική του.

Ο λόγος για το Morrow Royal Pavilion, ένα κτίριο που έχει κατασκευαστεί εξ ολοκλήρου από ανακυκλωμένα υλικά και πιο συγκεκριμένα από μπουκάλια μπύρας. Η... πρώτη ύλη συγκεντρώθηκε από τα απορρίμματα ξενοδοχείων και μπαρ που βρίσκονται στην πόλη. Όσο για τον εμπνευστή της ιδέας, ονομάζεται Scott McCombs, ο οποίος ξεκίνησε με τη σκέψη να αναπαράγει το Swarkestone Hall Pavilion, που βρίσκεται στην Αγγλία.

Με συνολικό εμβαδόν 2.787 τ.μ. το συγκεκριμένο κτίριο φέρει τον τίτλο του μεγαλύτερου παγκοσμίως, που έχει χτιστεί από ανακυκλωμένα μπουκάλια. Για την ολοκλήρωσή του απαιτήθηκαν περισσότερες από 500.000 φιάλες, που σε όγκο θα μπορούσαν να γεμίσουν οκτώ γήπεδα ποδοσφαίρου! Κρίνοντας πάντως από την εξωτερική εμφάνιση, κανένας δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι η κατασκευή του έχει γίνει από μπουκάλια μπύρας ή οποιοδήποτε άλλο ανακυκλωμένο υλικό.

 

Πηγή:http://www.4green.gr