Επικαιρότητα

Εξοικονόμηση ενέργειας στα πλοία

Εξοικονόμηση ενέργειας στα πλοία Με πρωτοβουλία του Richard Branson, ενός από τους πιο πλούσιους και μεγαλύτερους επιχειρηματίες παγκοσμίως, δημιουργήθηκε το shippingefficiency.org, ένα site για την προώθηση της εξοικονόμησης ενέργειας στα πλοία και τη μείωση των περιβαλλοντικών επιπτώσεων που απορρέουν από τον τομέα της ναυτιλίας.

Το shippingefficiency.org δημιουργήθηκε από τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό Carbon War Room σε συνεργασία με εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον τομέα της ναυτιλίας.

Το shippingefficiency.οrg δίνει τη δυνατότητα σε όλους τους χρήστες του διαδικτύου να ενημερωθούν για τα λιγότερο ή περισσότερο ενεργειακά αποδοτικά πλοία. Για αυτό το λόγο έχουν αξιολογηθεί και βαθμολογηθεί περίπου 60.000 υπάρχοντα πλοία, στα οποία συμπεριλαμβάνονται κοντέινερ, τάνκερ, φορτηγά πλοία, κρουαζιερόπλοια και επιβατικά πλοία.

Η μεθοδολογία για την αξιολόγηση των πλοίων έχει αναπτυχθεί από τον παγκόσμιο οργανισμό ναυτιλίας (International Maritime Organization - IMO) ενώ χρησιμοποιούνται τα δεδομένα από τη μεγαλύτερη βάση δεδομένων για τα πλοία (IHS Fairplay).

Σκοπός της εν λόγω ιστοσελίδας είναι να προωθήσει την επένδυση, την ανάπτυξη, αλλά και την εγκατάσταση ενεργειακά αποδοτικών τεχνολογιών στα πλοία.

 

Πηγή:http://www.shippingefficiency.org/