Επικαιρότητα

Υβριδικό λεοφορείο από τη Volvo

Υβριδικό λεοφορείο από τη Volvo Το κεντρικό θέμα της Volvo στην προσεχή έκθεση ΙΑΑ θα είναι τα λεωφορεία και άλλες τεχνολογίες που αφορούν την μείωση της κατανάλωσης και την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Volvo 7900 Hybrid θα στολίζει, ως κεντρικό έκθεμα, το περίπτερο της εταιρίας. Από την έναρξη της παραγωγής του, το 2010, η εταιρία έχει πουλήσει περισσότερα από 760 υβριδικά λεωφορεία, σε 20 χώρες. Αυτό την έχει καταστήσει το νούμερο ένα προμηθευτή υβριδικών λεωφορείων στην Ευρώπη.

Η εμπορική επιτυχία που γνωρίζει το Volvo 7900 Hybrid είναι απόρροια της εξαιρετικής οικονομίας σε καύσιμα που επιτυγχάνει. Σε σχέση με ένα συμβατικό diesel όχημα, καταναλώνει 37% λιγότερο καύσιμο, εκπέμποντας ταυτόχρονα μόλις τη μισή ποσότητα ρύπων οξειδίου του αζώτου και σωματιδίων.

Το πλαίσιο του Volvo 7900 Hybrid είναι κατασκευασμένο κυρίως από αλουμίνιο και fiberglass. Έτσι εξασφαλίζει μειωμένο βάρος, που ευνοεί την κατανάλωση και τη μεταφορά επιπλέον επιβατών. Φυσικά, διατηρεί τα υψηλά ποιοτικά στάνταρ της εταιρίας, στους τομείς της αξιοπιστίας και της διαθεσιμότητας.

Παράλληλα με αυτό, η Volvo θα παρουσιάσει ένα νέο κινητήρα diesel 8 λίτρων, ονόματι MD8. Αυτός είναι ο πρώτος μίας νέας σειράς κινητήρων που πληρούν τις προδιαγραφές Euro 6. Ο συγκεκριμένος θα είναι διαθέσιμος σε τρεις εκδόσεις, ισχύος 280, 320 και 350 ίππων.

Η μεσαία, δε, έκδοση θα διατίθεται και για biodiesel. Επιπροσθέτως, οι επισκέπτες της ΙΑΑ θα έχουν την ευκαιρία να κάτσουν στα καινούρια καθίσματα της εταιρίας, τα οποία έχουν νέο σχεδιασμό, μεγαλύτερη άνεση και μικρότερο βάρος. Ειδικά για το τελευταίο, η εξοικονόμηση του βάρους σε ένα λεωφορείο εφοδιασμένο με τα νέας γενιάς καθίσματα της Volvo, αγγίζει τα 120 κιλά.

Τα καθίσματα αυτά κατασκευάζονται σε 4 διαφορετικά σχέδια, για τα πούλμαν Volvo 9500, 9700 και 9900, καθώς επίσης για το λεωφορείο 8900.

 

Πηγή:http://www.autotriti.gr