Επικαιρότητα

Βιολογικός καθαρισμός με νούφαρα

Βιολογικός καθαρισμός με νούφαρα Από τις όχθες των λιμνών και τα βάθη των ελών, τα νούφαρα, τα καλάμια, τα βούρλα και άλλα υδροχαρή φυτά επιστρατεύονται τώρα για την ανακύκλωση των λυμάτων, αντικαθιστώντας πολυέξοδα συστήματα βιολογικών καθαρισμών.

Τα οικολογικά αυτά συστήματα βιολογικού καθαρισμού πρόκειται να λειτουργήσουν σε λίγους μήνες σε τρεις κοινότητες του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, συμβάλλοντας ταυτόχρονα και στην απορρύπανση της πολύπαθης λίμνης Κορώνειας.

«Πρόκειται για ένα σύστημα που χρησιμοποιείται στο εξωτερικό, καθώς έχει αποδειχθεί πως αποτελεί ιδανική και οικονομική λύση στις περιπτώσεις μικρών κοινοτήτων, έως 2.000 κατοίκων», εξηγεί ο διευθυντής της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Λαγκαδά, Απόστολος Πασχαλίδης.

Τα οικολογικά αυτά συστήματα αναμένεται να τεθούν σε λειτουργία σε περίπου ένα χρόνο στις κοινότητες του Αγίου Βασιλείου, του Σοχού και του Ζαγκλιβερίου -που βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κορώνεια- και εκτιμάται πως καθημερινά θα επεξεργάζονται συνολικά 1.900 κυβικά λυμάτων.

 

Πηγή:http://www.kala-nea.gr