Επικαιρότητα

Ozoshare: Το πράσινο Facebook;

Ozoshare: Το πράσινο Facebook; Ένα «πράσινο» facebook θέλησαν να δημιουργήσουν οι Σκοτ Πίτερς και Τομ Σμιθ, με έδρα τις ΗΠΑ. Πρόκειται για το Ozoshare, που έχει ως στόχο να προσελκύσει όσους ασχολούνται με περιβαλλοντικά ζητήματα είτε σε επαγγελματικό είτε σε ερασιτεχνικό επίπεδο και θέλουν να έρθουν σε επαφή με ανθρώπους που έχουν τις ίδιες ανησυχίες.

Σύμφωνα με τη Ναυτεμπορική, οι δημιουργοί του που ασχολούνται επαγγελματικά με τον κλάδο της ανακύκλωσης, ελπίζουν ότι το δίκτυο θα προσελκύσει χιλιάδες χρήστες μέσα στους επόμενους μήνες. Ήδη μέχρι την Τρίτη το Ozoshare λειτουργούσε σε beta έκδοση με 3.000 μέλη και μόνο με πρόσκληση.

«Αυτή η σελίδα απευθύνεται σε ομάδες, οργανισμούς και άτομα με οικολογική συνείδηση», ξεκαθαρίζουν οι ιθύνοντες σε εισαγωγικό μήνυμά τους και τονίζουν ότι πρόκειται για το πρώτο και μοναδικό ιδιωτικό, ασφαλές και φιλικό προς το χρήστη κοινωνικό δίκτυο, το οποίο είναι αφιερωμένο στην πράσινη κοινότητα. Επισημαίνουν δε, ότι το Ozoshare δεν αποσκοπεί στον εντοπισμό φίλων από τα παλιά και την κοινοποίηση φωτογραφιών.

To Ozoshare βασίζεται στο μοντέλο του Facebook. Άλλωστε οι νέοι χρήστες μπορούν να εγγραφούν στο νέο δίκτυο με το ίδιο όνομα χρήστη και κωδικό πρόσβασης που έχουν στο Facebook, «τρέχοντάς» το μέσα από τις εφαρμογές του τελευταίου.

Εδώ, οι «φίλοι» ονομάζονται «εταίροι» και μπορούν να ανταλλάξουν μηνύματα ή να ενημερωθούν για τα τρέχοντα περιβαλλοντικά ζητήματα. Κάθε μέλος μπορεί να διατηρεί όσα προσωπικά ή επαγγελματικά προφίλ επιθυμεί και να έχει απεριόριστο αριθμό «εταίρων».

Το δίκτυο εντάσσει τα πράσινα ενδιαφέροντα σε έξι κατηγορίες: ανακύκλωση, πράσινη ενέργεια, πράσινος τρόπος ζωής, παγκόσμια υπερθέρμανση, προστασία της άγριας ζωής και διατήρηση του περιβάλλοντος.

«Αντί να χρησιμοποιούμε κοινούς φίλους, χρησιμοποιούμε τα κοινά ενδιαφέροντα που είναι πολύ πολυτιμότερα», εξηγεί ο Σμιθ. «Έτσι η πράσινη κοινότητα χωρίζεται σε μικρές υπο-κοινότητες».

 

Πηγή:http://www.tvxs.gr