Επικαιρότητα

Ιαπωνία: Ενώνουν τις δυνάμεις 7 εταιρείες για την παραγωγή 70 MW από φ/β

Ιαπωνία: Ενώνουν τις δυνάμεις 7 εταιρείες για την παραγωγή 70 MW από φ/β Ο κορυφαίος όμιλος Kyocera μαζί με ακόμη έξι εταιρείες προέβησαν στην σύσταση ενός σχήματος που θα αναλάβει την χρηματοδότηση και την υλοποίηση μίας φωτοβολταϊκής μονάδας 70 MW στην νότιο Ιαπωνία.

Η νέα κοινή εταιρεία η οποία ονομάζεται Kagoshima Mega Solar Power Corporation και η οποία θα παράγει ηλεκτρική ενέργεια την οποία θα αγοράζει η Kyushu Electric Power Co., Inc. θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της σε άλλες περιοχές της χώρας ύστερα από την ολοκλήρωση αυτού του έργου.

Η αφορμή για την δημιουργία της υπήρξε η εφαρμογή των νέων προνομιακών feed-in tariff που εισήγαγε την 1η Ιουλίου η ιαπωνική κυβέρνηση.

Η κατασκευή της εν λόγω μονάδας, η οποία εκτιμάται πως θα κοστίσει περίπου 345 εκατ. δολάρια, αναμένεται να ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο ώστε να είναι έτοιμη προς παράδοση σε ένα χρόνο, το φθινόπωρο του 2013.

Η Kyocera, η οποία είναι και ο πιο βασικός μέτοχος της νέας εταιρείας, θα αναλάβει εξ ολοκλήρου την προμήθεια του εξοπλισμού.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr