Επικαιρότητα

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - Τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης για την Αρκούδα

ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ - Τα εγκαίνια του Κέντρου Ενημέρωσης  για την Αρκούδα Σύμφωνα με το Δελτίο τύπου (14/12/2010) της μη κυβερνητικής οργάνωσης ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ εγκαινιάστηκε το νέο Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα που θα λειτουργεί στο εξής ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ στο Νυμφαίο της Φλώρινας, στο ιστορικό κτήριο της Νικείου Σχολής.

Το Κέντρο Ενημέρωσης εγκαινίασαν η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Kα Μιλένα Αποστολάκη, ο Πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ κ. Γιάννης Μπουτάρης και το μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Γιώργος Αγουρίδης.

Η Υφυπουργός, κα Αποστολάκη αναφέρθηκε στο Νυμφαίο και τη δράση του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ ως την άλλη Ελλάδα, τη ζωντανή και δημιουργική, αυτή που όλοι αναζητούμε και επιδιώκουμε ακόμη και στις ορεινές μεθόριες περιοχές όπως το Νυμφαίο.

Ο Πρόεδρος του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ, κ. Μπουτάρης έθεσε το ζήτημα της περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης ως θέμα πολιτισμού καθώς και της προστασίας της άγριας ζωής ως ζήτημα διαφύλαξης της εθνικής μας κληρονομιάς.

Ο κ. Αγουρίδης συνεχάρη τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ για την υλοποίηση ενός έργου μεγάλης περιβαλλοντικής ευαισθησίας και δήλωσε εκ μέρους του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, σταθερός υποστηρικτής των δράσεων του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Χαιρετισμούς απεύθυναν ακόμη ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Κωνσταντινίδης, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Δακής, ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κύρκος, ο Δήμαρχος Αμυνταίου κ. Ιωσηφίδης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νυμφαίου, κ. Γιώργος Μπουτάρης.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων και ΜΜΕ, επιχειρηματίες και κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής.

Παρά το χιόνι και το δριμύ ψύχος ακολούθησε επίσκεψη στο Καταφύγιο της Αρκούδας.

Στο χώρο της Νικείου Σχολής εκτίθενται με δωρεά του καλλιτέχνη προς τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ, γλυπτά από το έργο «Δωμάτιο ενός εφήβου» του Χάρη Κοντοσφύρη.

Στο χώρο του Κέντρου Ενημέρωσης για την Αρκούδα λειτουργεί παράλληλα και πωλητήριο αναμνηστικών του ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ.

Το Κέντρο Ενημέρωσης για την Αρκούδα θα λειτουργεί όλο το χρόνο καθημερινά και τις αργίες και τα Σαββατοκύριακα από τις 10.00 ως τις 19.00. Για σχολεία και ομάδες ισχύουν ραντεβού. Τηλέφωνο επικοινωνίας 23860 31155.

Σχετικά με τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ είναι ελληνική μη κυβερνητική οργάνωση που δρα για την διατήρηση της βιοποικιλότητας και της αειφορικής ανάπτυξης στην ελληνική ύπαιθρο, στην ολοκληρωμένη διαχείριση Προστατευόμενων Περιοχών και ασκεί πίεση για τις επεμβάσεις στο φυσικό περιβάλλον. Με βασική δραστηριότητα τη λειτουργία του Περιβαλλοντικού Κέντρου ΑΡΚΤΟΥΡΟΥ στο Νυμφαίο Φλώρινας, ο ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ υλοποιεί διασυνοριακά προγράμματα για την προστασία των ορεινών οικοσυστημάτων με έμφαση στην αρκούδα και τα μεγάλα θηλαστικά και συμμετέχει στην εφαρμογή των εθνικών δεσμεύσεων για το περιβάλλον. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα www.arcturos.gr.

 

Πηγή:http://www.arcturos.gr