Επικαιρότητα

Μαραθώνας: Κρυστάλλινες παραλίες με... ράμπα για ΑμεΑ

Μαραθώνας: Κρυστάλλινες παραλίες με... ράμπα για ΑμεΑ Κρυστάλλινες και πεντακάθαρες αποδείχθηκαν για μια ακόμα φορά οι θάλασσες του Δήμου Μαραθώνος, σύμφωνα με τα αποτελέσματα των πρόσφατων τακτικών χημικών και μικροβιολογικών δειγματοληπτικών ελέγχων των θαλασσίων νερών που πραγματοποίησε ο δήμος κατά το μήνα Ιούλιο, «στο πλαίσιο των συνεχών προσπαθειών που καταβάλλονται για ένα όμορφο, καθαρό και ανθρώπινο περιβάλλον, για πεντακάθαρες θάλασσες και διατήρηση του φυσικού πλούτου της πόλης σε υψηλά επίπεδα».

Κατά τους πρόσφατους δειγματοληπτικούς ελέγχους που έγιναν από τα εξειδικευμένα και πιστοποιημένα βιολογικά «Αναλυτικά Εργαστήρια Αθηνών Α.Ε.», δείγματα θαλασσίων νερών ελήφθησαν από την παραλία της 5ης παιδικής κατασκήνωσης στον Άγιο Ανδρέα, την παραλία Μάτι, την παραλία Αγίου Ανδρέα, την παραλία Μικρό Σέσι Γραμματικού, την παραλία Μαραθώνα, την παραλία Σχοινιά και την παραλία Μπρεξίζα Νέας Μάκρης. Όλες οι τιμές των αποτελεσμάτων των αναλύσεων είναι εντός των ορίων που καθορίζονται από το υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής σύμφωνα με την ΚΥΑ 8600/416/E103/ΦΕΚ 356/τΒ/2622009 σε εναρμόνιση με την Οδηγία 2006/7/ΕΚ που αφορά στην ποιότητα ακτών κολύμβησης.

Ράμπα στην παραλία Νέας Μάκρης

Στο μεταξύ, ο Δήμος Μαραθώνος σε συνεργασία με την Περιφέρεια Αττικής, προχώρησε σε μια πρωτοποριακή εγκατάσταση στην παραλία Νέας Μάκρης, πλησίον της ψαροταβέρνας ΑΥΡΑ, για τη διευκόλυνση των ατόμων αυτών να απολαμβάνουν το κολύμπι τους στην θάλασσα.

Πρόκειται για ειδικό κάθισμα που κινείται μέσω ηλεκτροκίνητου μηχανισμού πάνω σε ένα σταθερό μεταλλικό διάδρομο - ράμπα και δίνει τη δυνατότητα σε άτομα με κινητικά προβλήματα στα κάτω άκρα να μεταφέρονται από την ακτή μέσα στη θάλασσα χωρίς βοήθεια άλλου ατόμου, να απολαμβάνουν το μπάνιο τους και να πραγματοποιούν εξειδικευμένες κινησιοθεραπείες μέσα στο νερό, χωρίς να καταστρέφουν το προσωπικό τους αμαξίδιο.

Η λειτουργία του συστήματος ξεκινά από το σημείο όπου ο χρήστης έχει πρόσβαση στην ακτή και καταλήγει μέσα στην θάλασσα και έχει πλήρη αυτονομία στην τροφοδοσία από φωτοβολταϊκά στοιχεία και μπαταρία μολύβδου. Επίσης, ο χαρακτήρας του δεν είναι μόνιμος και φέρει μια σειρά από συστήματα ασφαλείας που εξασφαλίζουν τη συνεχή λειτουργία του και την προστασία των χρηστών καθώς και φωτεινή νυχτερινή σήμανση και πλωτήρες μέσα στην θάλασσα για την προστασία των άλλων λουομένων.

Για τη διευκόλυνση στο μέγιστο βαθμό των χρηστών, όλες οι λειτουργίες του συστήματος είναι τηλεχειριζόμενες με ειδικό αδιάβροχο τηλεχειριστήριο που διατίθεται από το δημοτικό μέγαρο Νέας Μάκρης.

 

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr