Επικαιρότητα

Εκπαιδευτικό και το σόου με τα δελφίνια υπό το φως της πανσελήνου;

Εκπαιδευτικό και το σόου με τα δελφίνια υπό το φως της πανσελήνου; Ένα «εκπαιδευτικό» προφανώς σόου ετοιμάζει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο, το οποίο για να βγάλει μερικά χρήματα παραπάνω δεν περιορίζεται στις κανονικές παραστάσεις, που εξαναγκάζονται να δίνουν τα έγκλειστα δελφίνια του, αλλά ετοίμασε και κάτι «έκτακτο»…

Διαβάζουμε λοιπόν, ότι την Πέμπτη 2 Αυγούστου, τη βραδιά της αυγουστιάτικης πανσελήνου, έχει ετοιμαστεί μια ειδικά σχεδιασμένη παρουσίαση των δελφινιών του υπό το φως του αυγουστιάτικου φεγγαριού!

«Για πρώτη φορά από την έναρξη λειτουργίας του, το δελφινάριο του Αττικού Πάρκου θα παραμείνει ανοιχτό μετά τη δύση του ηλίου για ένα σόου μιάμισης ώρας με τα δελφίνια του πάρκου.

Το κοινό θα μπορεί να εισέλθει στο χώρο των δελφινιών και να τα παρακολουθεί κατά τη διάρκεια, που η πανσέληνος θα ανατέλλει.

Όταν το φεγγάρι θα έχει φωτίσει καλύτερα τον χώρο, γύρω στις 9:45, η ομάδα των δελφινιών και εκπαιδευτών του Αττικού Πάρκου θα πραγματοποιήσει μία νυχτερινή παρουσίαση ειδικά διαμορφωμένη για την περίσταση.

Λόγω της δεδομένης χωρητικότητας, το θέαμα θα παρακολουθήσουν 1.000 άτομα, γι’ αυτό και είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης μέσω φόρμας στην ιστοσελίδα του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου.

Τα εισιτήρια παραλαμβάνονται στα εκδοτήρια του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου με την αναφορά του ονοματεπώνυμου, που έχει δηλωθεί στην φόρμα προκράτησης».

Τα ζώα δεν είναι αντικείμενο διασκέδασης με ή χωρίς φεγγάρι!

Το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο με τις παραστάσεις αυτές παρανομεί, αφού ο νόμος 4039/2012 απαγορεύει την χρήση ζώων σε τέτοιες εμπορικές δραστηριότητες.

Γι’ αυτό και η διεύθυνση του δελφιναρίου, για να είναι νομιμοφανές αυτό το σόου, έχει μετονομάσει τις παραστάσεις των δελφινιών σε «εκπαιδευτικές παρουσιάσεις», αν και δεν έχουν τίποτα το εκπαιδευτικό, και γίνονται μόνο για να εισπράττει χρήματα ο ιδιοκτήτης του.

Αν θέλετε, να απολαύσετε την πανσέληνο ανηφορήστε σε κάποιο βουνό ή λόφο, ή πηγαίνετε μέχρι την πιο κοντινή ήρεμη παραλία.

Δεκάδες μουσεία και αρχαιολογικοί χώροι ανοίγουν συνήθως τέτοια μέρα. Τα ζώα δεν είναι αντικείμενο διασκέδασης με ή χωρίς φεγγάρι!

 

Πηγή:http://www.zoosos.gr