Επικαιρότητα

Το All Star Game του MLB «πρασινίζει»

Το All Star Game του MLB «πρασινίζει» Η ομάδα του μπέιζμπολ Kansas City Royals σε συνεργασία με την εταιρεία KCP&L, εγκατέστησε 120 ηλιακούς συλλέκτες στη στέγη του γηπέδου Kauffman Outfield Experience.

Οι φίλαθλοι της ομάδας μπορεί να βλέπουν το ίδιο καταπράσινο γρασίδι στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της αγαπημένης τους ομάδας, όμως σε ότι αφορά στην ενέργεια, το γήπεδο που φιλοξενεί το All Star Game του MLB, είναι κατά πολύ πιο πράσινο από πριν.

Η ομάδα του Kansas City Royals ακολούθησαν μια πλειάδα ομάδων του επαγγελματικού πρωταθλήματος μπέιζμπολ που ήδη είχαν προβεί σε τέτοια κίνηση και πρόσθεσαν ηλιακούς συλλέκτες για τη σεζόν 2012, οι οποίοι θα παράγουν 32.000 kWh ενέργειας κάθε χρόνο.

Για την αποπεράτωση του εν λόγω έργου οι Royals συνεργάστηκαν με την KCP&L, η οποία αποτελεί την τοπική ηλεκτρική εταιρεία και η εγκατάσταση των 120 ηλιακών συλλεκτών στην οροφή του γηπέδου Kauffman θα έχει νότιο προσανατολισμό.

Ένα περίπτερο που βρίσκεται στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου, ενημερώνει τους οπαδούς σχετικά με τα οφέλη της ηλιακής ενέργειας και παρέχει περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την χρήση των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας του σταδίου.

 

Πηγή:http://www.4green.gr