Επικαιρότητα

Φθηνότερο ρεύμα στην Κύπρο από το 2015

Φθηνότερο ρεύμα στην Κύπρο από το 2015 Οι προσπάθειες για την ενδιάμεση λύση μείωσης της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος στην Κύπρο μέσω εισαγωγής φυσικού αερίου από το Ισραήλ αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το 2015, δήλωσε ο Υπουργός Εμπορίου, Νεοκλής Συλικιώτης.

Ο κ. Συλικιώτης είπε ότι για το θέμα αυτό έχει συσταθεί ομάδα στην οποία μετέχουν, ο Πρόεδρος της ΔΕΦΑ, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, εκπρόσωπος της ΡΑΕΚ καθώς και ο Διευθυντής της Υπηρεσίας Ενέργειας.

«Έχουμε αποταθεί στην Ισραηλινή πλευρά και αναμένουμε ότι μέσα στις επόμενες μέρες να υπάρχει η συγκρότηση της αντίστοιχης ομάδας από το Ισραήλ για να συζητήσουμε αυτό το θέμα», σημείωσε ο κ. Συλικιώτης.

Ο Υπουργός, διαβεβαίωσε ότι η Κύπρος θα έχει φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα πριν το 2017 που θα είναι η έλευση του φυσικού αερίου από το κυπριακό οικόπεδο, με βάση τους σχεδιασμούς της Noble.

Την ίδια ώρα, σημείωσε ότι με την έλευση του αερίου, θα υπάρξει και σημαντική μείωση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Από το Μάιο του 2013 θα αφαιρεθεί η αύξηση που επιβλήθηκε τον τελευταίο χρόνο που φέτος μειώθηκε από το 6,9 στο 5,75% και αυτό το 5,75 θα καταργηθεί από το Μαιο. Άρα μέσα στο 2013 μπορεί να δημιουργηθεί μια νέα δυναμική για την ανάπτυξη και προς αυτό το στόχο εργαζόμαστε πολύ εντατικά, σημείωσε ο κύπριος υπουργός.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr