Επικαιρότητα

Διάφανη φωτοβολταϊκή κυψέλη από το UCLA

Διάφανη φωτοβολταϊκή κυψέλη από το UCLA Επιστήμονες του UCLA διεξάγουν έρευνα, η οποία ίσως επιφέρει σημαντικές αλλαγές στον κόσμο της τεχνολογίας και της ενέργειας. Σύμφωνα με τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας, οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια, Λος Άντζελες (UCLA) κατάφεραν να δημιουργήσουν μια σχεδόν διάφανη φωτοβολταϊκή κυψέλη, η οποία σε θεωρητικό επίπεδο, καθώς και σε μεγάλη κλίμακα θα μπορεί να τοποθετηθεί σε παράθυρα κτιρίων κάθε είδους.

Το νέο πολυμερές φωτοβολταϊκό παράγει ενέργεια απορροφώντας την υπέρυθρη ακτινοβολία αντί του ορατού φωτός, παραμένοντας κατά 70% διαφανές, με αποτέλεσμα να είναι εφικτή η χρήση του σε παράθυρο, καθώς το ανθρώπινο μάτι μπορεί να δει μέσα από αυτό.

Ο επικεφαλής της συγκεκριμένης έρευνας, καθηγητής Yang Yang τόνισε πως «τα αποτελέσματα ανοίγουν νέες δυνατότητες για την κατασκευή οπτικά διάφανων πολυμερών φωτοβολταϊκών, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως επιθέματα σε φορητές ηλεκτρονικές συσκευές, έξυπνα παράθυρα και άλλες εφαρμογές».

 

Πηγή:http://www.4green.gr