Επικαιρότητα

Άνοιξαν οι Δελφοί μετά από 37 χρόνια σιωπής

Άνοιξαν οι Δελφοί μετά από 37 χρόνια σιωπής «Ίτε παίδες Eλλήνων, ελευθερούτε πατρίδα» είπε ο Γιάννης Βογιατζής, ερμηνεύοντας αποσπάσματα από τους "Πέρσες" του Αισχύλου και καθώς η αντήχηση της φωνής του συγκλόνισε το θέατρο των Δελφών οι θεατές ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.

Η 21η Ιουλίου είναι μία μέρα που θα μείνει χαραγμένη στη μνήμη μας, αφού το αρχαίο θέατρο των Δελφών άνοιξε μετά από τριανταεπτά χρόνια σιωπής, για μία και μοναδική παράσταση με τίτλο "Μια Νύχτα στους Δελφούς", με αγαπημένους καλλιτέχνες υπό τη σκέπη του Φεστιβάλ Αθηνών και του υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού.

Την παράσταση που οργανώθηκε μετά από πρωτοβουλία της πρώην υπουργού Τατιάννας Καραπαναγιώτη, προκειμένου να αναδειχθεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της αρχαιότητας, παρακολούθησαν περίπου 800 θεατές, αφού το θέατρο ήταν γεμάτο, με εξαίρεση τα σημεία που δεν υπήρχαν ασφαλή καθίσματα.

Το αρχαίο θέατρο των Δελφών συγκαταλέγεται μεταξύ των αρχαίων ελληνικών θεάτρων που διατηρούνται σε καλή κατάσταση. Βρίσκεται μέσα στο ιερό του Απόλλωνα και συγκεκριμένα στη βορειοδυτική γωνία του, σε επαφή με τον περίβολο του τεμένους.

 

Πηγή:http://www.nooz.gr