Επικαιρότητα

Παξοί - Αντίπαξοι: Τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου με τα τυρκουάζ νερά...

Παξοί - Αντίπαξοι: Τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου με τα τυρκουάζ νερά... Τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου με τα τυρκουάζ νερά, τα γραφικά χωριά, τα μοναδικά φιόρδ με τις θαλάσσιες σπηλιές, αλλά και τις πανέμορφες παραλίες!

Οι Παξοί, που χαρακτηρίζονται και Βενιαμίν των Επτανήσων, βρίσκονται 7 μίλια νότια της Κέρκυρας, σε απόσταση 8 μιλίων από τις Ηπειρωτικές ακτές και 12 μιλίων από την Πάργα. Πρωτεύουσα των Παξών είναι ο γραφικός Γάιος ο οποίος προστατεύεται φυσικά από δύο νησάκια, την Παναγιά και τον Άγιο Νικόλαο. Στους Παξούς κυριαρχούν οι ελαιώνες και στους Αντίπαξους οι Αμπελώνες οι οποίοι παράγουν το περίφημο μαύρο κρασί, ενώ οι Αντίπαξοι είναι επίσης γνωστοί για τις εξωτικές παραλίες Βρίκα και Βουτούμι. Δύο νησιά που με τις φυσικές και όχι μόνο ομορφίες τους, θα σας μείνουν αξέχαστα!

Ο περιβαλλοντολόγος-χαρτογράφος Διονύσης Χρ. Μαμάσης μας χορήγησε ευγενικά μία σειρά από τις προσωπικές του λήψεις που αποδυκνείουν σε όλους τους τόνους τη σπάνια ομορφιά των νησιών μας...Το πλήρες φωτογραφικό υλικό του Κ. Διονύση Χρ. Μαμάση παρουσιάζεται στο σχετικό album στη σελίδα μας στο facebook.

Με τη σειρά μας θέλουμε να ευχαριστήσουμε δημόσια τον Διονύση Μαμάση για το πλούσιο αυτό υλικό, και να ευχηθούμε σε όλους να μπορέσουν να επισκευτούν τα υπέροχα νησιά και να απολαύσουν ανέμελες δροσερές στιγμές στα υπέροχα νερά τους!

 

Παξοί - Αντίπαξοι: Τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου με τα τυρκουάζ νερά...

Παξοί - Αντίπαξοι: Τα καταπράσινα νησιά του Ιονίου με τα τυρκουάζ νερά...