Επικαιρότητα

Στο ΕΣΠΑ έργο βελτίωσης της ποιότητας του νερού για την Σκιάθο

Στο ΕΣΠΑ έργο βελτίωσης της ποιότητας του νερού για την Σκιάθο Ένα νέο έργο που έχει ως στόχο τη βελτίωση της ποιότητας του νερού και συγκεκριμένα την μείωση της συγκέντρωσης του υδραργύρου στο δίκτυο της πόλης της Σκιάθου σε επιτρεπτά όρια και βάση της σχετικής νομοθεσίας, εντάσσεται στο ΕΣΠΑ / Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Χωρικής Ενότητας Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας – Ηπείρου.

Ειδικότερα, ολοκληρώθηκε η αξιολόγηση του έργου από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Θεσσαλίας και αποφασίστηκε η ένταξή του στο ΕΣΠΑ από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό.

Το έργο «Διασύνδεση υδρευτικών γεωτρήσεων Σκιάθου με δεξαμενή νερού ύδρευσης» συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και είναι προϋπολογισμού 382.549,10 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο κ. Αγοραστός: «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο που έχει σαν στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας και της ποσότητας του πόσιμου νερού τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους τουρίστες της Σκιάθου. Το έργο αυτό αποτελούσε πάγιο αίτημα των κατοίκων επί 30 έτη και η υλοποίησή του δίνει λύση σε χρόνια προβλήματα ύδρευσης του νησιού. Η εξασφάλιση επαρκούς και κατάλληλης ποιότητας πόσιμου νερού για τους κατοίκους της Θεσσαλίας αποτελεί προτεραιότητα για την Περιφέρεια Θεσσαλίας»

Με την ένταξη του έργου, προχωρά άμεσα ο έλεγχος των τευχών δημοπράτησής του και η διενέργεια του σχετικού διαγωνισμού από την Περιφέρεια Θεσσαλίας που είναι ο δικαιούχος του έργου, μέσω προγραμματικής σύμβασης που έχει υπογραφεί με τη ΔΕΥΑ Σκιάθου που είναι ο κύριος του έργου.

 

Πηγή:http://www.trikalanews.gr