Επικαιρότητα

Εκδήλωση για την κλιματική αλλαγή και την οικιακή εξοικονόμηση ενέργειας

Η Γενική Γραμματεία Νέας Γενιάς διοργανώνει εκδήλωση με θέμα την κλιματική αλλαγή και την οικιακή εξοικονόμηση ενέργειας, τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου και ώρα 15.00.

Βασικός προσκεκλημένος και ομιλητής της εκδήλωσης είναι ο Γερμανός ακαδημαϊκός και ερευνητής Johannes Dietrich Hengstenberg, ειδικός στην προστασία του κλίματος και στην κοινωνική επιχειρηματικότητα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος, ιδρυτής της κοινωφελούς ΜΚΟ Co2 online και βραβευμένος με το Παράσημο Τιμής της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας για την προσφορά του στη γερμανική κοινωνία (Bundesverdienstkreuz am Bande).

Η ομιλία του κου Hengstenberg θα είναι αφιερωμένη σε δύο θεματικές:

  • Παρουσίαση του σχολικού προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας «50-50», με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση μαθητών για απλές μεθόδους εξοικονόμησης ενέργειας τόσο στο σχολείο όσο και στο σπίτι.
  • Τρόποι εξοικονόμησης ενέργειας στα κτίρια και από τη λειτουργία των οικιακών συσκευών προς όφελος των οικονομικά ασθενέστερων νοικοκυριών, σε επίπεδο Δήμων.

Στην εκδήλωση θα συμμετέχει και το WWF Ελλάς. Ο Γιώργος Τραγόπουλος, περιβαλλοντολόγος, συνεργάτης του WWF Ελλάς για την εκστρατεία για την κλιματική αλλαγή, θα παρουσιάσει τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό European Citizens’ Climate Cup (ECCC). Έναν διαγωνισμό που θα εγκαινιαστεί εντός του 2011, εμπλέκοντας στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής τα ελληνικά νοικοκυριά και δίνοντάς τους τη δυνατότητα για εξοικονόμηση ενέργειας και χρημάτων.

Η εκδήλωση θα διεξαχθεί στο Αμφιθέατρο της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς, Αχαρνών 417 και Κοκκινάκη, στον Άγιο Ελευθέριο στην Αθήνα. Οι ομιλίες θα πραγματοποιηθούν στα αγγλικά και η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό

 

Πηγή:http://www.neagenia.gr