Επικαιρότητα

Διακοπές με τον ήλιο

Διακοπές με τον ήλιο Τα φωτοβολταϊκά συστήματα βρίσκουν εφαρμογή και στον εναλλακτικό τουρισμό, διευκολύνοντας τη ζωή μας στην περίπτωση που πρόκειται να κάνουμε διακοπές με σκηνή ή τροχόσπιτο.

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ένα πλήθος ηλιακών gadgets που αποδεικνύονται αρκετά χρήσιμα στην καθημερινότητά μας και ειδικά κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Φυσικά, η χρήση τους δεν προορίζεται μόνο για εκείνους που θα επιλέξουν τη λύση του camping, αλλά αφορά και σΆ εκείνους που επιδιώκουν να περνούν ατελείωτες ώρες ξεγνοιασιάς σε κάποια παραλία, αφού η βασική τους λειτουργία βασίζεται εξ ολοκλήρου στη συλλογή ηλιακής ενέργειας.

• Hλιακός φορτιστής μπαταριών.

• Ηλιακό απωθητικό κουνουπιών που λειτουργεί με υπέρηχους.

• Φωτοβολταϊκή κάµερα

Ένα πολύ ενδιαφέρον «ηλιακό» gadget αποτελεί η φωτοβολταϊκή κάμερα, η οποία σας απαλλάσσει από το άγχος των μπαταριών και σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε αρκετές ώρες βίντεο ή μεγάλο αριθμό φωτογραφιών.

• Ηλιακός προβολέας εξωτερικού χώρου

• Ηλιακός φορτιστής κινητού

Απαλλαχθείτε από το άγχος που δημιουργεί η αποφόρτιση της μπαταρίας του κινητού, μέσω των ηλιακών φορτιστών. Η συγκεκριμένη συσκευή σας δίνει τη δυνατότητα να φορτίσετε το κινητό σας, μέσω της ενέργειας που δίνει ο ήλιος.

• Hλιακός ανεµιστήρας

Στερεώστε τον ηλιακό ανεμιστήρα στο σημείο που σας βολεύει και απολαύστε τις ανάσες δροσιάς που χρειάζεστε. Το μόνο που απαιτείται για την απρόσκοπτη λειτουργία του είναι η μετωπική τοποθέτηση της φωτοβολταϊκής πλάκας προς την κατεύθυνση του ηλίου.

• Ηλιακό φανάρι

Στην αγορά μπορείτε να βρείτε ηλιακά επαναφορτιζόμενα φανάρια για εξωτερική ή για εσωτερική χρήση, με την αυτονομία τους να κινείται στις 3 με 4 ώρες. Επίσης, ορισμένα από αυτά διαθέτουν και ενσωματωμένο ραδιόφωνο.

• Ηλιακός φακός

Ο ηλιακός φακός σας απαλλάσσει από τις μπαταρίες και το μόνο που χρειάζεται είναι η έκθεση του στον ήλιο για μερικές ώρες.

• Solar Camp Shower

Η παροχή ζεστού νερού δεν είναι προνόμιο που μπορούμε να απολαύσουμε μόνο σε ένα ξενοδοχείο ή σε οργανωμένο camping. Το συγκεκριμένο προϊόν σας δίνει τη δυνατότητα να έχετε ζεστό νερό ακόμη και αν βρίσκεστε σε κάποιο απομακρυσμένο σημείο. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να γεμίσετε το δοχείο με νερό και το αφήσετε στον ήλιο. Λόγω του μαύρου χρώματός του, η θερμοκρασία του νερού θα ανέβει κατακόρυφα μέσα σε λίγες μόνο ώρες.

 

Πηγή:http://www.4green.gr