Επικαιρότητα

Κροατία: Το πάρκο των 16 λιμνών

Κροατία: Το πάρκο των 16 λιμνών Οι περισσότεροι από εμάς όταν ταξιδεύουμε στο εξωτερικό, συνήθως ζητούμε να εξερευνήσουμε μεγάλες ή μικρές χαριτωμένες πόλεις...με χαρακτηριστική αρχιτεκτονική, άλλοτε εξωτικές, άλλοτε με αέρα Ανατολής και άλλοτε «μοντέρνες». Αναζητούμε μικρά κομψά μαγαζάκια ή ανατολίτικα παζάρια, αρχοντικά καφέ με λαχταριστά γλυκά ή παραδοσιακούς καφενέδες, και ταβέρνες με τοπικές νοστιμιές. Αυτή τη φορά, θα ταξιδέψουμε σε έναν Εθνικό Δρυμό.

Ανάμεσα στους οκτώ Εθνικούς Δρυμούς της Κροατίας, θεωρείται το μεγαλύτερο αξιοθέατο της χώρας και το πιο δημοφιλές. Ο λόγος για το Εθνικό Πάρκο των Λιμνών Πλίτβιτσε που απλώνεται ανάμεσα σε τρεις κορυφές των Δειναρικών Αλπεων: την Πλεσέβιτσα (1.640 μ.), τη Μάλα Καπέλα (1.280 μ.) και τη Μεντβέντακ (884 μ.). Στο ομώνυμο οροπέδιο με διάσπαρτα εκατοντάδες σπήλαια, ποτάμια, λίμνες, και έδαφος από ασβεστολιθικά πετρώματα και δολομίτες, όλο το Πάρκο καταλαμβάνει έκταση 294,82 τ. χλμ., ενώ οι 16 λίμνες καταλαμβάνουν μόλις τα 8 χλμ.

Το ψηλότερο σημείο του Πάρκου βρίσκεται στα 1.280 μ. ενώ το χαμηλότερο στα 380 μ. Το υψόμετρο μεταξύ των λιμνών είναι μόνο 135 μέτρα, ενώ ο μεγαλύτερος καταρράκτης, ο Veliki Slap, έχει ύψος 70 μ. Εδώ, θα μετακινηθούμε με το ηλεκτροκίνητο λεωφορείο, θα κάνουμε βαρκάδα στη μεγαλύτερη λίμνη και θα περπατήσουμε στα στρωμένα με ξύλα μονοπάτια απολαμβάνοντας το πράσινο της φύσης και όλες τις αποχρώσεις του γαλάζιου στα νερά των λιμνών.

 

Πηγή:http://tro-ma-ktiko.blogspot.com