Επικαιρότητα

Βραβείο καινοτομίας από την IEEE για τα ΗΙΤ κύτταρα της Panasonic

Βραβείο καινοτομίας από την IEEE για τα ΗΙΤ κύτταρα της Panasonic Στην Panasonic Corporation απονεμήθηκε το IEEE Corporate Innovation Award από το Ινστιτούτο Ηλεκτρολόγων και Ηλεκτρονικών Μηχανικών (ΙΕΕΕ) στις 30 Ιουνίου στην τελετή Διακρίσεων που πραγματοποιήθηκε στη Βοστώνη.

Η Panasonic τιμήθηκε για «την ανάπτυξη και την εμπορευματοποίηση υψηλής απόδοσης heterojunction ηλιακής τεχνολογίας (HIT)» από την IEEE, τη μεγαλύτερη επαγγελματική ένωση στον κόσμο που είναι αφιερωμένη στην προώθηση της τεχνολογικής καινοτομίας και αριστείας προς όφελος της ανθρωπότητας.

Οι ΗΙΤ ηλιακές κυψέλες της Panasonic έχουν μια μοναδική υβριδική δομή που αποτελείται από άμορφο πυρίτιο και κρυσταλλικό πυρίτιο, για το οποίο η εταιρεία ξεκίνησε την έρευνα και την ανάπτυξη το 1990. Το 1997, η Panasonic κατάφερε να αρχίσει τη μαζική παραγωγή των HIT ηλιακών κυττάρων και πάνελ, προσφέροντας υψηλότερο επίπεδο απόδοσης στη βιομηχανία παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Τα HIT πάνελ έχουν κερδίσει αναγνωρισιμότητα για την υψηλή τους ποιότητα και τη αποδοτική τους παραγωγή σε όλο τον κόσμο.

Σήμερα, οι ΗΙΤ ηλιακές κυψέλες έχουν επιτύχει απόδοση μετατροπής 23,9% σε επίπεδο Ε&Α και 21,6% σε επίπεδο μαζικής παραγωγής. Η εταιρεία διαθέτει σήμερα μια συνολική παραγωγική ικανότητα των 600MW σε HIT ηλιακά κύτταρα ανά έτος, εξυπηρετώντας τη ζήτηση στις τρεις μεγάλες αγορές της Ιαπωνίας, της Ευρώπης και των ΗΠΑ.

 

Πηγή:http://www.4green.gr