Επικαιρότητα

ΙΚΕΑ: Αναβάθμισε σε ηλιακές το 89% των εγκαταστάσεών της

ΙΚΕΑ: Αναβάθμισε σε ηλιακές το 89% των εγκαταστάσεών της Ανακοίνωσε σχέδια για την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών στο Perryville του Μaryland και στο Westampton του New Jersey.

Η πολιτεία του New Jersey απασχόλησε πρόσφατα τα φώτα της δημοσιότητας, όταν η Solar Energy Industries Association την ανακήρυξε Νο 1 πολιτεία για ηλιακές εγκαταστάσεις κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου του 2012. Η "Πολιτεία των Κήπων", όπως αποκαλείται, θα προσπαθήσει να διατηρήσει αυτόν τον χαρακτηρισμό, καθώς σύντομα πρόκειται να φιλοξενήσει ένα από τα μεγαλύτερα εμπορικά έργα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Τα σχέδια της IKEA στο New Jersey και το Maryland αφορούν την εγκατάσταση ηλιακών συλλεκτών σε δύο από τα κέντρα διανομής της. Με την ολοκλήρωση των έργων, η ΙΚΕΑ θα έχει αναβαθμίσει σε ηλιακές το 89% των εγκαταστάσεών της. Τα ολοκληρωμένα έργα θα παράγουν συνολικά 4,92MW, με παραγωγή 5.933.200 κιλοβατώρων ηλεκτρικής ενέργειας - τουτέστιν μείωση 4.509 τόνων διοξειδίου του άνθρακα. Η εταιρεία θα παράγει συνολικά 38MW στις Ηνωμένες Πολιτείες, μετά την ολοκλήρωση αυτών των έργων.

 

Πηγή:http://www.4green.gr