Επικαιρότητα

Ίππειος: «Πράσινη» ενέργεια για ένα «πράσινο χωριό»

Ίππειος: «Πράσινη» ενέργεια για ένα «πράσινο χωριό» Δυο φωτοβολταϊκά φωτιστικά τοποθέτησε πριν από λίγες ημέρες στο νεότευκτο πάρκινγκ στο Ίππειος, η Τοπική Κοινότητα. Η πρωτοβουλία αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια να γίνει το Ίππειος «πράσινο χωριό».

Η λειτουργία των φωτιστικών, βασίζεται στο φωτοβολταϊκό φαινόμενο, δηλαδή την μετατροπή της ηλιακής ακτινοβολίας σε ηλεκτρικό ρεύμα. Το σύστημα αυτό μετατρέπει την ηλιακή ακτινοβολία που δέχεται κατά την διάρκεια της ημέρας και εν συνεχεία το συσσωρεύει σε στοιχεία συσσώρευσης (μπαταρίες) ώστε να το αποδώσει κατά την διάρκεια την νύχτας.

«Είχαμε υποσχεθεί να σεβαστούμε το περιβάλλον και το κάνουμε πράξη» δήλωσε στο «LR» ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας κ. Προκόπης Σινάνης. Το έργο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο προγραμματικής σύμβαση που είχε γίνει μεταξύ της πρώην Νομαρχίας Λεσβου και του πρώην Δήμου Ευεργέτουλα. Κόστισε περίπου 4000 ευρώ ενώ στόχος είναι μελλοντικά να τοποθετηθούν και άλλα φωτιστικά οικονομικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

Πέρα απ' αυτό στο πλαίσιο των περιβαλλοντικών δράσεών της η κοινότητα Ιππείου έχει υποβάλλει αίτημα για ένταξη και στο πιλοτικό πρόγραμμα ανακύκλωσης του Δήμου Λέσβου.

 

Πηγή:http://www.lesvosreport.gr