Επικαιρότητα

Ρέθυμνο: Ανακύκλωση στο δήμο Αγίου Βασιλείου

Ρέθυμνο: Ανακύκλωση στο δήμο Αγίου Βασιλείου Ξεκίνησε η ανακύκλωση χαρτιού, πλαστικού και αλουμινίου στο Δήμο Αγίου Βασιλείου, όπου έχουν τοποθετηθεί 115 κάδοι ανακύκλωσης σε 15 συνολικά χωριά της περιοχής.

Μέσα σε μια εβδομάδα η ανταπόκριση των δημοτών ανέδειξε την περιβαλλοντική τους συνείδηση, αφού ο όγκος των απορριμμάτων που περισυνέλλεγαν τα απορριμματοφόρα, σύμφωνα με τους υπεύθυνους, ήταν σημαντικά μειωμένος.

Ο Δήμος Αγίου Βασιλείου έχει συνάψει ετήσια σύμβαση με το Δήμο Ρεθύμνου με αυτοκίνητο του οποίου γίνεται η περισυλλογή των ανακυκλώσιμων υλικών, ενώ ο Δήμος Αγίου Βασιλείου καταβάλλει το ποσό των 12.000 ευρώ για τα έξοδα του φορτηγού αξιοποιώντας δικό του προσωπικό.

Προς το παρόν το αυτοκίνητο εκτελεί δρομολόγια δύο φορές την εβδομάδα και ειδικότερα κάθε Τρίτη και Σάββατο και η διαδρομή που διανύει είναι από τον κεντρικό οδικό άξονα του δήμου Αγ. Βασιλείου. Τα χωριά στα οποία έχουν κατανεμηθεί οι μπλε κάδοι είναι: Άγιος Βασίλειος, Αγκουσελλιανά, Αη Γιάννη, Σελλιά, Μύρθιο, Πλακιά, Λευκόγεια, Ασώματο, Κοξαρέ, Μιξόρουμα, Σπήλι, Κισσού Κάμπος, Κρύα Βρύση, Αγία Γαλήνη και Μέλαμπες.

 

Πηγή:http://www,zougla,gr