Επικαιρότητα

Οικολογικό τζιν με λίγο νερό!

Οικολογικό τζιν με λίγο νερό! Οι μεγάλες ποσότητες χημικών και νερού, που χρησιμοποιούνταν ως τώρα στην παραγωγή τζιν, έκαναν τις εταιρείες ρούχων να αναζητούν νέες λύσεις και μεθόδους για οικολογικά τζιν.

Στη δίνη αυτής της προσπάθειας, ελβετική εταιρεία χημικών εισήγαγε ειδική μέθοδο την οποία πρόκειται να εφαρμόσει σε συνεργασία με το 1/4 των κατασκευαστών τζιν παγκοσμίως, με σκοπό την εξοικονόμηση νερού κατά 92% και τη διάθεση του σε 1,7 εκατομμυρία ανθρώπους που το έχουν πραγματική ανάγκη. Η νέα αυτή τεχνολογία, ονομάζεται Advanced Denim και παρουσιάστηκε στο "16ο Συνέδριο Πράσινης Χημείας και Μηχανικής", που διοργάνωσε το Ινστιτούτο Πράσινης Χημείας της Αμερικανικής Κοινωνίας Χημικών.

Εκτός από το νερό, θα υπάρξει και μείωση της τάξεως του 30% από πλευράς ενέργειας, δηλαδή μέχρι και 220 εκατομμύρια κιλοβατώρες ηλεκτρικής ενέργειας. Η βαφή δε, θα παρασκευάζεται από συμπυκνωμένο υγρό θείο, που είναι πιο οικολογικό και όχι από αμέτρητους κάδους βαφής και επιβλαβή χημικά, όπως συνηθίζεται στη συμβατική παραγωγή, ενώ θα μειωθούν τα 8,3 εκατομμυρία κυβικών μέτρων υγρών λυμάτων.

 

Πηγή:http://www.thestival.gr