Επικαιρότητα

Πιστοποίηση από τον οργανισμό Breeam στo ΑΒ Green Store

Πιστοποίηση από τον οργανισμό Breeam στo ΑΒ Green Store Τη διεθνή πιστοποίηση Breeam απέκτησε το ΑΒ Green Store. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, το Breeam είναι ένα πολυεθνικό διεθνώς αναγνωρισμένο, σύστημα αξιολόγησης, διαβάθμισης και πιστοποίησης οικολογικών κτιρίων που ανήκει στο διεθνή οργανισμό BRE.

Ο Οργανισμός από την ίδρυση του, (1990) έως και σήμερα, έχει αξιολογήσει και πιστοποιήσει περισσότερα από 200.000 κτίρια παγκοσμίως, προσδίδοντας τους αναγνώριση αλλά και κύρος.

Tο AB Green Store, που απέσπασε πολύ καλή βαθμολογία (57,32% = πολύ καλά), από την 01/06/2012 είναι και επισήμως το πρώτο πράσινο κτίριο στην Ελλάδα, καθώς είναι η πρώτη φορά που τέτοια πιστοποίηση δίνεται για ελληνική κατασκευή.

Ωστόσο, επισημαίνεται πως οι διακρίσεις δεν σταματούν στη συγκεκριμένη πιστοποίηση. Στην τελετή απονομής των βραβείων «Σελφ Σέρβις Excellence Awards» που πραγματοποιήθηκε στις 30/05/2012, το Green Store διακρίθηκε στην κατηγορία Βιοκλιματικό Κτίριο.

Η ΑΒ με το Green Store εγκαινίασε μια νέα εποχή, όσον αφορά στην κατασκευή των καταστημάτων της, που προσανατολίζεται στην εφαρμογή πρακτικών που μπορούν να παράγουν και να εξοικονομούν ενέργεια σε ποσοστό που φτάνει έως και το 40% σε σχέση με τα συμβατικά καταστήματα.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr