Επικαιρότητα

Φωτοβολταϊκά και Ηλιακά Θερμικά στη στέγη του Λευκού Οίκου

Φωτοβολταϊκά και Ηλιακά Θερμικά στη στέγη του Λευκού Οίκου Η Γραμματεία του Προέδρου των Η.Π.Α επιβεβαίωσε ότι 2 νέα ηλιακά συστήματα θα εγκατασταθούν στη στέγη του Λευκού Οίκου την Άνοιξη του 2011.

Το ένα σύστημα αφορά φωτοβολταϊκά πάνελς που θα εξυπηρετήσουν μέρος της απαιτούμενης ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ το δεύτερο αφορά ηλιακό θερμικό σύστημα που θα καλύπτει τμήμα των αναγκών του Λευκού Οίκου σε ζεστό νερό χρήσης και θέρμανσης.

‘Το έργο αυτό αντανακλά την ισχυρή δέσμευση του Προέδρου Ομπάμα για ανάπτυξη της ηλιακής ενέργειας και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας’, δήλωσε ο Γραμματέας Ενέργειας του Λευκού Οίκου, ενώ τόνισε ότι ‘Υιοθετώντας τεχνολογίες ηλιακής ενέργειας στη χώρα θα ενισχύσουμε την Αμερική να ηγηθεί της Παγκόσμιας Οικονομίας τα επόμενα χρόνια’.

Ο τομέας Ενέργειας του Λευκού Οίκου τόνισε ότι η σχετική ανακοίνωση έγινε ακριβώς ένα χρόνο μετά από την ειδική οδηγία 13514 του Προέδρου Ομπάμα για πρωτοπορία σε περιβαλλοντική, Ενεργειακή και Οικονομική Ανάπτυξη. Το παράδειγμα αυτό θα οδηγήσει στην ανάπτυξη της οικονομίας μέσω καθαρής ενέργειας, ενώ θα μειωθούν δραστικά οι εκπομπές ρύπων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου.