Επικαιρότητα

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα του ανέμου

Εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα του ανέμου Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για την παγκόσμια ημέρα του ανέμου, από την Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας.

Την Πέμπτη ολοκληρώθηκε ο μικρός και ο μεγάλος τελικός του τρίτου Τουρνουά Ποδοσφαίρου, στον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλήτρια η ομάδα της Iberdrola Rokas που κέρδισε την ΜΠΕΝΕΡ με σκορ 2-0. Την τρίτη θέση κατέκτησε η ομάδα της Gamesa που επικράτησε επί της ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή με 3-1.

«Μέσα στο καταθλιπτικό περιβάλλον της πολλαπλής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, η ενεργός και ισότιμη συμμετοχή της ΕΛΕΤΑΕΝ στις παγκόσμιες εκδηλώσεις αποτελεί μήνυμα αισιοδοξίας και αγώνα. Αποτελεί έκφραση της προσπάθειας να διεκδικήσει η Ελλάδα τη θέση που αξίζει στη διεθνή σκηνή, χωρίς να μένει στο περιθώριο, προβάλλοντας διαρκώς την παρουσία και την προσφορά της. Όλοι -φορείς και πολίτες - οφείλουμε να σηκώσουμε ψηλά την Ελλάδα, ο καθένας στο διεθνές περιβάλλον όπου κινείται και δραστηριοποιείται», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΕΛΕΤΑΕΝ, με αφορμή τις εκδηλώσεις.

Οι εκδηλώσεις συνεχίζονται μέχρι το Σάββατο στον 3ο όροφο του The Mall Athens.

Από τις 10:00 έως τις 14:00: το πρόγραμμα δραστηριοτήτων της Wonderlab με θεατρικό παιχνίδι, χειροτεχνίες και κατασκευές για τους μικρούς μας φίλους.

Από τις 15:00 έως τις 19:00 παίρνει την σκυτάλη η Καλλιτεχνούπολη. Οι μικροί μας φίλοι θα φτιάξουν ανεμόμυλους, αιωρούμενες κατασκευές και αερόστατα, καθώς και ζωγραφιές με κολάζ υλικών.

Από τις 19:00 έως τις 21:00 το θέατρο σκιών αναβιώνει μέσα από δύο παραστάσεις με τίτλο «Ο Καραγκιόζης και ο ασκός του Αιόλου». Η ομάδα «Ξυπόλυτο Τάγμα» παρουσιάζει μία μία καραγκιοζεΐκή τραγική κωμωδία για μικρούς και μεγάλους.

Εκδηλώσεις γίνονται σήμερα – Παρασκευή σε όλον το πλανήτη. Πέρυσι πάνω από 230 εκδηλώσεις οργανώθηκαν σε 40 χώρες. Φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου περιλαμβάνει για πρώτη φορά δράσεις στο Μεξικό, τη Χιλή, το Ισραήλ, τη Νότια Κορέα και τη Νότια Αφρική. Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.globalwindday.org.

 

Πηγή:http://www.protothema.gr