Επικαιρότητα

Ξεκίνησε η έκθεση: «Ο πλανήτης αλλάζει-Κλιματική Αλλαγή»

Ξεκίνησε η έκθεση: «Ο πλανήτης αλλάζει-Κλιματική Αλλαγή» Η έκθεση, περιλαμβάνει θέματα που διαπραγματεύονται την ιστορία της παραγωγής ενέργειας από υδρογονάνθρακες, αλλά και λύσεις που μπορούν να δοθούν για ένα βιώσιμο μέλλον.

Άνοιξε τις πύλες της στις 6 Ιουνίου η διεθνής έκθεση «Ο πλανήτης αλλάζει-Κλιματική Αλλαγή: Η απειλή για την Ζωή και ένα Νέο Ενεργειακό Μέλλον» που πραγματοποιείται στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Κρήτης στις Γούβες Ηρακλείου από το Ελληνικό Κέντρο Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και το Ενυδρείο Κρήτης (Cretaquarium- Θαλασσόκοσμος) με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης.

Τα εγκαίνια της έκθεσης έκανε ο ακαδημαϊκός καθηγητής Χρήστος Ζερεφός παρουσία του υπουργού Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθηγητή Γρηγόρη Τσάλτα, του Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρου Αρναουτάκη, εκπροσώπων της Αυτοδιοίκησης, φορέων και επιστημόνων.

Η εν λόγω έκθεση αποτελεί επιστημονικό δημιούργημα του παγκόσμιου φήμης Αμερικανικού Μουσείου Φυσικής Ιστορίας της Νέας Υόρκης σε συνεργασία με πανεπιστήμια, μουσεία και ιδρύματα από όλο τον κόσμο και πραγματεύεται την πολυπλοκότητα του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής, του σημαντικότερου παγκόσμιου περιβαλλοντικού προβλήματος σήμερα.

Η έκθεση, διαρθρώνεται σε 8 ενότητες εκθεσιακών χώρων με θέματα που διαπραγματεύονται την ιστορία της παραγωγής ενέργειας από υδρογονάνθρακες, τις επιπτώσεις στα χερσαία και θαλάσσια οικοσυστήματα, καθώς και τις λύσεις που μπορούν να δοθούν για ένα βιώσιμο μέλλον τόσο σε ατομικό όσο και κοινωνικό επίπεδο.

Επίσης, ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην τεράστια σημασία των ωκεανών και των θαλασσών στη διαμόρφωση του παγκόσμιου κλίματος. Έτσι ένα ολόκληρο τμήμα της έκθεσης είναι αφιερωμένο στους ωκεανούς. Προβλέπεται επίσης ότι σε πραγματικό χρόνο θα μεταφέρονται μετεωρολογικά δεδομένα από τη ΝΑΣΑ δίνοντας τη δυνατότητα στον επισκέπτη, να έχει μια άμεση εικόνα του πλανήτη.

 

Πηγή:http://www.4green.gr