Επικαιρότητα

ΔΗΜΟΙ VS ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΦΙΣΕΣ

ΔΗΜΟΙ VS ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΑΦΙΣΕΣ Η «συμφωνία κυρίων» για καθαρή πόλη, χωρίς παράνομες αφισοκολλήσεις και προεκλογικά «φλάιερ», μεταξύ δήμων και κομμάτων (διακομματικών επιτροπών), φαίνεται πως δεν ισχύει, καθώς σε πολλούς δήμους της χώρας τα κόμματα με τις αφίσες τους έχουν μετατρέψει την πόλη σε... μπουγάδα, όπως χαρακτηριστικά λέει ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Παρότι ο νόμος προβλέπει ότι οι αφισοκολλήσεις γίνονται σε συγκεκριμένα πλαίσια, ωστόσο, η εικόνα, για παράδειγμα, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, έχει... παραδοθεί στην «πιο άναρχη αφισοκόλληση», όπως σημειώνει από την πλευρά του ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης.

Το θέμα τέθηκε τόσο από το δήμαρχο Αθηναίων όσο και από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης στα δημοτικά τους συμβούλια (και τα δύο εν εξελίξει), προκειμένου να παρθούν άμεσα μέτρα: πρόστιμα.

Τα συνεργεία των δήμων δουλεύουν πυρετωδώς για να καθαρίσουν την πόλη από την αφισορύπανση που προκαλούν τα κόμματα με την πλήρη καταστρατήγηση των συμφωνηθέντων, αλλά -όπως χαρακτηριστικά δηλώνει στην aftodioikisi.gr o αντιδήμαρχος Καθαριότητας Θεσσαλονίκης Θανάσης Παππάς- «είναι σαν τα μυρμήγκια που εμφανίζονται μετά τη βροχή. Βγάζεις εσύ, και μετά από λίγο μιλιούνια».

Είναι χαρακτηριστικό, δε, πως δήμαρχοι καταγγέλλουν στην ιστοσελίδα πως τα συνεργεία που κολλούν αφίσες και αυτοκόλλητα είναι... ενοικιαζόμενα, ήτοι ιδιωτικές εταιρείες που έχουν πάρει εργολαβία να κάνουν αυτή τη δουλειά, την αφισοκόλληση, η οποία δεν περιορίζεται μόνο στα «σάντουιτς» στις κολόνες και σε διάφορα άλλα σημεία, αλλά και το «καρφίτσωμά» τους επάνω σε... δέντρα!!!

Ένα από τα απαράδεκτα, τόσο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Αθηναίων Ανδρέα Βαρελά όσο και με τον αντιδήμαρχο Καθαριότητας Δήμου Θεσσαλονίκης, είναι πως τα κόμματα κολλούν αυτοκόλλητα στους κάδους ανακύκλωσης, επάνω από τα διακριτικά τους (π.χ., ανακύκλωση χαρτιού, γυαλιού κτλ.), με αποτέλεσμα να καταστρέφονται, επειδή είναι χάρτινα, όταν τα συνεργεία των δήμων πάνε να τα ξεκολλήσουν.

 

Πηγή:http://www.aftodioikisi.gr