Επικαιρότητα

Πάρκο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης αποκτά η Ρουμανία

Πάρκο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης αποκτά η Ρουμανία Το πρώτο πάρκο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης επί ρουμανικού εδάφους θα πάρει «σάρκα και οστά» χάρη σε μία επένδυση ύψους 23,5 εκατ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD) και του SEE Fund της Global Fund στην Green Group, μία νέα εταιρεία συμμετοχών που έστησε η Romcarbon SA, εταρεία παραγωγής πλαστικών/χημικών.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Romcarbon, εταιρείας εισηγμένης στο Χρηματιστήριο του Βουκουρεστίου, η EBRD και η Global Finance θα επενδύσουν περίπου 23,5 εκατ. ευρώ στην Green Group προκειμένου να ανεγερθεί το πρώτο πάρκο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης στη Ρουμανία.

«Δίνεται η δυνατότητα στη Ρουμανία να προωθήσει τη βιώσιμη ανάπτυξή της για ένα πιο πράσινο και πιο ασφαλές μέλλον. Σχεδιάζουμε να καταστήσουμε τη Ρουμανία σημείο αναφοράς στη Νοτιοανατολική Ευρώπη σε ό,τι αφορά τα στάνταρτ ανακύκλωσης' δήλωσε ο Κλέμεντ Χανγκ, πρόεδρος της Green Group.

Στο πάρκο ολοκληρωμένης ανακύκλωσης της Ρουμανίας θα υπάγονται τέσσερις εταιρείες συλλογής και ανακύκλωσης πλαστικών, ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών απορριμμάτων, καθώς και λαμπτήρων φθορίου.

 

Πηγή:http://www.imerisia.gr