Επικαιρότητα

Πηγή θερμότητας για όλα σπίτια της Βρετανίας η γεωθερμία

Πηγή θερμότητας για όλα σπίτια της Βρετανίας η γεωθερμία Να ζεστάνει εκατομμύρια νοικοκυριά και να ικανοποιήσει τις ενεργειακές ανάγκες του 20% περίπου των Βρετανών είναι σε θέση να καλύψει η ενέργεια που θα είναι προϊόν της αξιοποίησης της θερμότητας από τη γη.

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα προκύπτει από την έκθεση της βρετανικής κυβέρνησης που δημοσιεύεται στην εφημερίδα Telegraph. Η εν λόγω έκθεση της αντίστοιχης Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας αναφέρει πως στη Βρετανία εντοπίζονται αρκετά σημεία που μπορούν να αξιοποιηθούν όπως στο Γιορκσάιρ, στην Κορνουάλη, στο Χάμσαϊρ, στη Σκωτία και στη Βόρειο Ιρλανδία.

Η έκθεση συνεχίζει πως ο κλάδος μπορεί να βοηθήσει στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας και να προσφέρει χιλιάδες θέσεις εργασίας οι επιδοτήσεις όμως που αφορούν τη γεωθερμία στη Βρετανία δεν είναι αρκετές για να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των επενδυτών.

Βέβαια ταυτόχρονα αναφέρεται πως προς το παρόν δεν υπάρχει το ανάλογο δίκτυο για να ανταποκριθεί στην προσφορά και τη ζήτηση της αγοράς αλλά σύμφωνα με την πρόταση της βρετανικής ΡΑΕ η αρχή θα πρέπει να γίνει σε περιοχές δίπλα σε νοσοκομεία.

 

Πηγή:http://www.agronews.gr