Επικαιρότητα

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων

Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων Στις 19/05 γιορτάζεται η Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων, με πληθώρα εκδηλώσεων σε μουσεία της Αθήνας και άλλων πόλεων.

Ανοιχτό θα είναι σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, ενώ από τις 8 το βράδυ η είσοδος θα είναι δωρεάν. Στις 9.30 το βράδυ θα πραγματοποιηθεί συναυλία της συμφωνικής ορχήστρας του Δήμου Αθηναίων.

Τη νύχτα των μουσείων γιορτάζει το Ίδρυμα Β. και Μ. Θεοχαράκη με ελεύθερη είσοδο από τις 6 το απόγευμα μέχρι τις 3 τα ξημερώματα. Οι επισκέπτες, μεταξύ άλλων, θα έχουν την ευκαιρία να περιπλανηθούν στην τρέχουσα έκθεση «Χρίστος Καράς: Σύνοψη 1959-2012». Για τους νεότερους επισκέπτες, από 6 έως 12 ετών και τους γονείς τους, πρόκειται να παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο κώδικας του κοντού δράκου.

Το Ίδρυμα Ευγενίδου, συμμετέχει στον εορτασμό της Νύχτας Μουσείων 2012 και ανοίγει — με ελεύθερη είσοδο — τις πύλες του στο κοινό. Μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέρουσες δράσεις, υπόσχονται να κρατήσουν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών από τις 21.00 έως τις 24:00.

Στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης οι επισκέπτες του θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια ξεχωριστή βραδιά, με ξεναγήσεις στις μόνιμες συλλογές του Μουσείου (Κυκλαδική, Αρχαία Ελληνική και Αρχαία Κυπριακή Τέχνη), καθώς και στην περιοδική έκθεση του κορυφαίου Έλληνα καλλιτέχνη Γιάννη Κουνέλλη.

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, τιμώμενο μουσείο για το 2012, θα είναι με ελεύθερη είσοδο το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Μαΐου. Οι επισκέπτες θα μπορούν να επισκεφτούν εκτός από τις μόνιμες εκθέσεις του Μουσείου τις εκθέσεις : - φωτογραφίας «Ταξιδεύοντας στη Γη» με την συμμετοχή 21 διακεκριμένων φωτογράφων

-γλυπτικής «Ηλιοστάσια» του Νίκου Ζήβα στον κήπο του Φυσικής Ιστορίας

-ζωγραφικής από τον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό «Το δέντρο που αγαπώ»

-αφίσας από τον Πανελλήνιο σχολικό διαγωνισμό «Μία ζωή … ποδήλατο»

-κατασκευών από τον σχολικό διαγωνισμό «Αιολική Ενέργεια – Ο άνεμος στη ζωή μας»

-HYDROSENSE – επιστημονική έκθεση για την καλλιέργεια ακριβείας

Την Κυριακή 20 Μαΐου το μουσείο διοργανώνει σειρά εκδηλώσεων για τα παιδιά.

Και το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει στον εορτασμό της Ευρωπαϊκής Νύχτας Μουσείων όπου μετά τη δύση του ήλιου θα δώσουν συναυλία οι Ενκαρδία, με ελεύθερη είσοδο.

Το Μουσείο Μπενάκη φροντίζει να γιορτάσει την Ευρωπαϊκή Νύχτα Μουσείων με μια ξεχωριστή συναυλία, αυτή των Ιmam Baildi!