Επικαιρότητα

Κινέζικη έγκριση για καλλυντικά, απαλλαγμένα από δοκιμές σε πειραματόζωα

Κινέζικη έγκριση για καλλυντικά, απαλλαγμένα από δοκιμές σε πειραματόζωα Χάρη στην καθοδήγηση από την PeTA, η οποία χρηματοδοτεί ειδικούς επιστήμονες για τον σκοπό αυτό, οι κινέζοι αξιωματούχοι βρίσκονται πλέον στο τελικό στάδιο της έγκρισης της πρώτης μη ζωικής μεθόδου στη χώρας τους, για δοκιμές σε συστατικά καλλυντικών. Η μέθοδος με την ονομασία «3T3 NEUTRAL RED» λειτουργεί με βάση τον έλεγχο των χημικών προϊόντων για την πιθανή τοξικότητα τους, μέσα από τον προσδιορισμό της φωτοτοξικότητας τους, όταν αυτά έρχονται σε επαφή με το φως του ήλιου (βρίσκονται ήδη σε ευρεία χρήση στις Η.Π.Α. και στην Ε.Ε.). Η συγκεκριμένη μέθοδος, της οποίας η αξιοπιστία και η καταλληλότητα έχει αξιολογηθεί και αποδειχθεί ως προγνωστική σε σύγκριση με τις δοκιμές σε ζώα, αναμένεται να γίνει δεκτή στην Κίνα στα τέλη του καλοκαιριού.

Η PeTA από την πλευρά της επιχορήγησε ειδικούς επιστήμονες του Ινστιτούτου «In Vitro», οι οποίοι ταξίδευαν συχνά στην Κίνα, για να προσφέρουν την εμπειρογνωμοσύνη και την καθοδήγησή τους, με σκοπό την αντικατάσταση των δοκιμών των καλλυντικών συστατικών σε πειραματόζωα με μη ζωικές εναλλακτικές μεθόδους. Οι δοκιμές σε πειραματόζωα αποτελούν από μόνες τους, ένα χαρακτηριστικό και αντιπροσωπευτικό παράδειγμα της σκληρότητας και της αναξιοπιστίας του σύγχρονου κόσμου.

Η PeTA, η οποία αγωνίζεται για την αποδοχή των μη ζωικών δοκιμών από όλα τα κράτη, είναι στην ευχάριστη θέση να συγχαρεί τους κινέζους αξιωματούχους, για τις άμεσες ενέργειές τους, προκειμένου να εφαρμόσουν στη χώρας τους, την πρώτη μέθοδο δοκιμών, χωρίς πειραματόζωα, σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών.

 

Πηγή:http://forest.pblogs.gr