Επικαιρότητα

Στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η τελετή απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012

Στη Στέγη Γραμμάτων και τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, η τελετή απονομής των βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 Στον εξαίρετο χώρο της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Συγγρού 107-109 στην Αθήνα, θα φιλοξενηθεί φέτος η Τελετή Απονομής των Βραβείων Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012.

Η Διοίκηση της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, αγκάλιασε τον θεσμό των Βραβείων ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ που πραγματοποιείται φέτος για όγδοη συνεχόμενη χρονιά, επιβραβεύοντας ενέργειες και έργα που υλοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους και είχαν προσανατολισμό την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της Παγκόσμιας Ημέρα που είναι αφιερωμένη στη προστασία του Περιβάλλοντος, την Τρίτη 5 Ιουνίου. Στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών, οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν μια βραδιά γεμάτη με διακρίσεις και δράσεις από Επιστήμονες και Επιστημονικούς Φορείς, από Δήμους, Επιχειρήσεις, Οργανισμούς και Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που παρουσίασαν σημαντικό έργο για την προστασία του Περιβάλλοντος.

Η εκδήλωση, ξεκίνησε ήδη να προετοιμάζεται από τον Σκηνοθέτη Νίκο Κροντηρά και μια αξιόλογη ομάδα εθελοντών που εξετάζουν το πρόγραμμα και τη ροή του. Το φετινό αγαλματίδιο των Βραβείων θα επιλεγεί μετά από αξιολόγηση των προτάσεων που θα καταθέσουν, μέχρι το τέλος Μαρτίου, επιλεγμένες ομάδες από Σχολές Καλών Τεχνών.

Σκοπός των ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012 είναι η επιβράβευση δράσεων για την προστασία του περιβάλλοντος καθώς και η καλλιέργεια συνθηκών ευγενούς άμιλλας και ευαισθησίας, σε όλους όσους εμπλέκονται στην προστασία και την ανάπτυξή του. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να καταθέσουν υποψηφιότητα στα Βραβεία Περιβαλλοντικής Ευαισθησίας ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ 2012, μέχρι την 31η Μαρτίου, σε μία ή περισσότερες από τις Κατηγορίες, διεκδικώντας το μοναδικό αντίστοιχο βραβείο στον Τομέα τους