Επικαιρότητα

Έκθεση ECOSMOSIS στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Έκθεση ECOSMOSIS στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» Η έκθεση ECOSMOSIS που πραγματοποιείται στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» από τις 30 Μαΐου έως και τις 30 Ιουνίου, ολοκληρώνει τον κύκλο των δράσεων Against All Odds με θέμα Ηθική / Αισθητική. Οι δράσεις ΑΑΟ, και εντός αυτών και η παρούσα έκθεση, οργανώνονται από τον Αστικό Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό 4 Life Strategies. Η σύλληψη και δημιουργία της Ecosmosis είναι της αρχιτέκτονος Λίνας Στεργίου.

Η Ecosmosis αποτελεί ένα εικαστικό τρισδιάστατο διαδραστικό περιβάλλον το οποίο αποσκοπεί στην οικολογική ευαισθητοποίηση των πολιτών και στην ενημέρωσή τους σχετικά με τον οικολογικό κτιριακό και τοπιακό σχεδιασμό στον Ελλαδικό χώρο με τις κλιματολογικές και πολιτιστικές του ιδιαιτερότητες. Το διαδραστικό αυτό περιβάλλον υπογράφει ένας από τους πιο διάσημους καλλιτέχνες ψηφιακών μέσων της εποχής μας, ο Γάλλος Maurice Benayoun.

Το περιεχόμενο του έργου συντάσσουν καταξιωμένα Ελληνικά αρχιτεκτονικά γραφεία με αξιοσημείωτα έργα οικολογικού σχεδιασμού.

Οι δράσεις Αgainst Αll Οdds είναι ένας μηχανισμός παραγωγής σκέψης, ιδεώνκαι δράσεων, οι οποίες αποκαλούνται εν συντομία δράσεις AAO. Πρωταρχικός στόχος των δράσεων ΑΑΟ είναι να εντοπίζει και να διερευνά το ζήτημα μέσα από το οποίο μπορεί να αναδυθεί η λύση στα σύγχρονα οικολογικά και κοινωνικά προβλήματα που άπτονται μιας διεπιστημονικής προσέγγισης των πεδίων της Αρχιτεκτονικής, της Τέχνης και του Ντιζάιν.

Ο πρώτος κύκλος των δράσεων ΑΑΟ με θέμα Ηθική / Αισθητική περιλάμβανε ως σήμερα – και ειδικότερα από τον Ιανουάριο έως και τον Ιούλιο του 2011 - μια σειρά τριών εκθέσεων, δύο διεθνών συνεδρίων, πέντε ακαδημαϊκών εργαστηρίων και πολλών δρώμενων που πραγματοποιήθηκαν στο Μουσείο Μπενάκη Πειραιώς, στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, σε δημόσιους χώρους στην Αθήνα και σε συνεργασία με Πανεπιστήμια της Ελλάδος και του εξωτερικού (Parsons The NewSchool For Design της Νέας Υόρκης, Universite de Paris 8, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο/Σχολή Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας/Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών/Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ψηφιακών Μέσων Τέχνης).

Τα εγκαίνια της έκθεσης Ecosmosis θα πραγματοποιηθούν τη Τρίτη 29 Μαΐου, και πλαισιώνονται με μια εκδήλωση, με την ευγενική χορηγία της Absolut, για την βράβευση των Ελλήνων και ξένων συμμετεχόντων στα ακαδημαϊκά εργαστήρια του κύκλου των δράσεων Ηθική / Αισθητική.