Επικαιρότητα

Ο σταθμός τραίνου που άνοιξε για να... χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών

Ο σταθμός τραίνου που άνοιξε για να... χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών Το 1910, στην Οσάκα της Ιαπωνίας άνοιξε ένας σταθμός τραίνου. Σήμερα αυτός ο σταθμός, ο Kayashima, είναι ο πιο παράξενος σταθμός τραίνου στον κόσμο! Γιατί ο σταθμός αναγκάστηκε να ανοίξει για να... χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών!

Αρχικά αυτό το υπεραιωνόβιο καμφορόδεντρο ήταν δίπλα στο σταθμό. Όμως το δέντρο μεγάλωνε ενώ η αύξηση του πληθυσμού της περιοχής απαίτησε την επέκταση του σταθμού, η οποία και πήρε έγκριση το 1972.

Ο σταθμός θα έπεφτε πάνω στο δέντρο κι έτσι το δέντρο έπρεπε να κοπεί!

Στην Ιαπωνία, όμως, οι θεότητες - και οι δεισιδαιμονίες - δεν πεθαίνουν. Για καιρό πολύ, το καμφορόδεντρο συνδεόταν με μια τοπική θεότητα και τον βωμό της.

Έτσι όταν οι ντόπιοι κατάλαβαν τι σχεδίαζαν οι αρχές για το δέντρο, σηκώθηκε οργή μεγάλη. Πήραν κι έδωσαν οι ιστορίες για το ότι το δέντρο οργίστηκε και ότι θα συμβούν ατυχίες σε όποιον αποπειραθεί να το κόψει. Κάποιος που έκοψε ένα κλαδί του δέντρου ανέβασε υψηλό πυρετό. Άλλοι είδαν ένα άσπρο φίδι τυλιγμένο στον κορμό του καμφορόδεντρου.

Κι οι επίσημοι; Τι μπορούσαν πλέον να κάνουν; Συμφώνησαν να διατηρήσουν το καμφορόδεντρο και να το ενσωματώσουν στον σχεδιασμό της καινούργιας υπερυψωμένης πλατφόρμας του σταθμού. Οι εργασίες άρχισαν το 1973 και ολοκληρώθηκαν το 1980. Ο εκσυγχρονισμένος σταθμός Kayashima περικλείει ακόμη και το κάτω μέρος του δέντρου και τον μικρό βωμό...

 

Ο σταθμός τραίνου που άνοιξε για να... χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών

Ο σταθμός τραίνου που άνοιξε για να... χωνέψει ένα δέντρο 700 ετών

Πηγή:http://www.news.gr