Επικαιρότητα

Προκήρυξη Συμμετοχής στο Ειδικό Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Νέων Επιστημόνων

Προκήρυξη Συμμετοχής στο Ειδικό Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Σεμινάριο Νέων Επιστημόνων Το Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου, το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης του Παντείου Πανεπιστημίου και το Κέντρο Ανατολικών Σπουδών για τον Πολιτισμό και την Επικοινωνία του Παντείου Πανεπιστημίου ανακοινώνουν τη διοργάνωση του Ειδικού Διεπιστημονικού Μεταπτυχιακού Σεμιναρίου Νέων Επιστημόνων με θέμα:

«Διεθνής Πολιτική, Πολιτισμός, Περιβάλλον»

Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους επιστήμονες, μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες του Παντείου Πανεπιστημίου και άλλων ακαδημαϊκών ιδρυμάτων της Ελλάδας και της Κύπρου, όπως επίσης και σε αποφοίτους, οι οποίοι θα ήθελαν να επικαιροποιήσουν τις γνώσεις τους. Σε ειδικές περιπτώσεις θα γίνουν δεκτοί και προπτυχιακοί φοιτητές.

Στο σεμινάριο προσεγγίζονται διεπιστημονικά εξελίξεις στην διεθνή πολιτική, όπως επίσης και η αλληλεξάρτηση και διασύνδεσή τους με το περιβάλλον, την αειφόρο ανάπτυξη και τον πολιτισμό. Εξετάζονται κριτικά συνέπειες κρατικών πρωτοβουλιών και αποτελέσματα παγκόσμιων οργανισμών σε σχέση με την διαφύλαξη και ανάδειξη των πολιτισμικών αγαθών και μνημείων άυλης και υλικής παγκόσμιας κληρονομιάς. Οι συμμετέχοντες θα έρθουν σε επαφή με διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, τόσο μέσω των μαθημάτων, όσο και με επιτόπια παρατήρηση & επισκέψεις.

Το Πρόγραμμα διαρκεί τρεις ημέρες, από 25 έως και 27 Νοεμβρίου 2016 και θα λάβει χώρα στο Ευρωπαϊκό Κέντρο Διεπιστημονικής Έρευνας και Εκπαίδευσης του Παντείου Πανεπιστημίου στο Δίστομο, στο Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας και στο Στείρι.

Περίοδος αιτήσεων: 31 Οκτωβρίου - 14 Νοεμβρίου 2016 ή νωρίτερα μέχρι την πλήρωση 25 συμμετεχόντων, καθώς θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα, τις διαλέξεις και το περιεχόμενο του σεμιναρίου θα βρείτε στα επισυναπτόμενα αρχεία ή στην ιστοσελίδα www.ekepek.gr

 

File:aitisi simmetoxis.doc