Επικαιρότητα

«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός»

«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός» Στη πρώτη ημέρα του Θερινού Σχολείου πραγματοποιήθηκε ομιλία απο τον Καθηγητή του Παντείου Πανεπιστημίου Γρηγόρη Τσάλτα ομιλία με θέμα : «Βιώσιμη ανάπτυξη, θαλάσσιος χώρος και ενέργεια» στην οποία αναλύθηκαν οι παραπάνω έννοιες και η αλληλεπίδραση τους.

Το απόγευμα παρουσιάστηκε το ηλεκτρικό ποδήλατο το οποίο χορήγησε η εταιρεία Green Motors και με το οποίο θα μπορούν να οδηγήσουν οι συμμετέχοντες. Πραγματοποιήθηκε μια εισήγηση απο τον κ. Γκαράκη Κων/νο – ενεργειακό μηχανικό για την ηλεκτροκίνηση οχημάτων και την επίδραση τους στο δίκτυο αλλά και την φόρτιση τους με τη χρήση πράσινης ενέργειας.

Τέλος προβλήθηκε η ταινία «Αναμεσα σε 2 νησιά», ευγενική χορηγία του δημιουργού της κ. Μιχάλη Σταυρόπουλου. Η ταινία παρουσίαζε την δημιουργία του πρώτου ηλεκτροκίνητου οχήματος μαζικής παραγωγής που παράχθηκε και στη Σύρο, το άδοξο τέλος του αλλά και τη σημερινή κατάσταση αυτής της βιομηχανικής παραγωγής. Ακολούθησε συζήτηση για τα συμβάντα που παρουσιάστηκαν, τις αιτίες που οδήγησαν στο κλείσιμο του εργοστασίου παραγωγής του αυτοκινήτου Enfield E8000 αλλά και εκτέθηκαν οι σκέψεις για το μέλλον της ηλεκτροκίνησης διεθνώς αλλά και στην Ελλάδα ειδικά.

Την Κυριακή το πρωί πραγματοποιήθηκε ομιλία απο τον Δρ. Αναγνώστου – τ. Διευθυντής Ερευνών του ΕΛΚΕΘΕ για τις ειδικές προβληματικές της παράκτιας διαχείρισης, ενώ ακολούθησε παρουσίαση απο τον κ. Γκαράκη για την 3η βιομηχανική επανάσταση, ενώ στο τέλος προβλήθηκε ταινία διάρκειας 15 λεπτών για την ενσωμάτωση της αιολικής ενέργειας στη συγχρονη αγορά ηλεκτρικής ενέργειας στη Δανία.

 

«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός»

«Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός»