Επικαιρότητα

12ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ

12ο ΔΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΝΕΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΩΝ Ξεκινάει την Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2016 το 12ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων στην Αγία Πελαγία Κυθήρων.

Στη επετειακή εκδήλωση με τίτλο «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη. Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός» θα λάβουν μέρος 25 συμμετέχοντες – διδάκτορες, υποψήφιοι διδάκτορες και μεταπτυχιακοί φοιτητές από πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού. Αντικείμενο του φετινού σεμιναρίου είναι η διερεύνηση των προοπτικών της Γαλάζιας Οικονομίας ως κινητήριος μοχλός της Αειφόρου Ανάπτυξης σε Εθνικό, Ευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο, καθώς επίσης και η εξέταση του ρόλου του Ενεργειακού Σχεδιασμού ως προϋπόθεση ενεργειακής ασφάλειας με χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Φέτος στο πρόγραμμα εντάσσεται και μία νέα πρωτοβουλία, το «Θεματικό Εργαστήριο Νέων Επιστημόνων, Διδακτόρων και Υποψηφίων Διδακτόρων για θέματα Αειφορίας» που έχει σαν σκοπό να δώσει τη δυνατότητα σε επιστήμονες που κάνουν τα πρώτα τους βήματα, να παρουσιάσουν ένα μέρος της δουλειάς τους και να λάβουν σχόλια, ιδέες και παρατηρήσεις από τους συμμετέχοντες και τους διδάσκοντες καθηγητές.

Εκτός από το Σεμινάριο, θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με τίτλο «10 Χρόνια Κύθηρα: Περιβάλλον και Αειφορία», όπου θα παρουσιαστεί η δεκαετής ιστορία του Θερινού Προγράμματος Κατάρτισης, τα αποτελέσματα και οι επιδράσεις του, ενώ το λόγο θα πάρουν και οι τοπικοί φορείς που στηρίζουν αυτή την πρωτοβουλία.

Το 12ο Θερινό Πρόγραμμα «Περιβάλλον και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Γαλάζια Οικονομία και Ενεργειακός Σχεδιασμός» θα διαρκέσει από τις 30/9 ως τις 6/10/2016 και η Επετειακή Ημερίδα με θέμα «10 Χρόνια Κύθηρα: Περιβάλλον και Αειφορία» θα πραγματοποιηθεί απόγευμα της 2/10/2016 στην Αίθουσα Κυθηραϊκού Συνδέσμου και είναι ανοιχτή για το κοινό.

To saveplanet.gr στηρίζει τις δράσεις αυτές και θα παρουσιάζει καθημερινά τα νέα και τις δραστηριότητες του προγράμματος.