Επικαιρότητα

Κοζάνη: Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων

Κοζάνη: Πιλοτική εφαρμογή προγράμματος κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων Ανοιχτή εκδήλωση για την παρουσίαση και ανάλυση του προγράμματος «Διαλογής στην Πηγή και εν συνεχεία κομποστοποίησης οικιακών βιοαποβλήτων», πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 13 Ιουλίου 2016 στις 6 το απόγευμα στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 18ου Δημοτικού Σχολείου Κοζάνης.

Ο Δήμος Κοζάνης σε συνεργασία με τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η οποία αποτελεί τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινά, από την περιοχή Πλατάνια-Παναγία Φανερωμένη, πιλοτικά και σε περιορισμένη κλίμακα, την εφαρμογή του συγκεκριμένου προγράμματος.

Από τις επόμενες ημέρες υπάλληλοι του Δήμου και της ΔΙΑΔΥΜΑ θα αρχίσουν να επισκέπτονται την περιοχή πόρτα- πόρτα για να καταγράψουν το δυναμικό των νοικοκυριών, τις καθημερινές συνήθειες σχετικά με την παραγωγή και διαχείριση των οργανικών απορριμμάτων και να ενημερώσουν για την εφαρμογή και εξέλιξη του προγράμματος.

Τα στοιχεία του πιλοτικού προγράμματος θα αξιολογηθούν ώστε να εφαρμοστούν στο άμεσο μέλλον και στο σύνολο της πόλης αρχικά και του δήμου στο σύνολό του σε ένα επόμενο στάδιο.

 

Πηγή:http://www.energypress.gr