Επικαιρότητα

Εργαστήριο Animation για ενήλικες στην Τεχνόπολη

Εργαστήριο Animation για ενήλικες στην Τεχνόπολη Το Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου συνεχίζει το ταξίδι του στο animation και, αυτή τη φορά, αποδεικνύει ότι η τέχνη της κινούμενης εικόνας δεν είναι μόνο για παιδιά! Διοργανώνει, σε συνεργασία με τον Κόμβο Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων-INNOVATHENS, το εργαστήριο animation...για μεγάλους «Το δικό μου Γκάζι», με εισηγητή τον animator & media artist Μπάμπη Αλεξιάδη. Ο κύκλος των εργαστηρίων περιλαμβάνει 5 συναντήσεις, από 25 Φεβρουαρίου μέχρι 17 Μαρτίου.

Μέσα από μια σειρά βιωματικών ασκήσεων, μαθαίνουμε βασικές τεχνικές animation, εξοικειωνόμαστε με την κινηματογραφική γλώσσα, καλλιεργούμε τη δημιουργικότητά μας και, λειτουργώντας ομαδικά, φτιάχνουμε τη δική μας ταινία μικρού μήκους. Είμαστε υπεύθυνοι για κάθε κομμάτι της παραγωγής: από το σενάριο και τη σκηνοθεσία μέχρι το μοντάζ και το soundtrack.

Ο ιστορικός τόπος που σημάδεψε τη βιομηχανική και πολιτιστική εξέλιξη της πόλης αλλά και η ευρύτερη περιοχή του Γκαζιού μεταμορφώνονται για λίγο σε ζωντανό animation studio… Χρησιμοποιώντας το σχέδιο, το κολάζ, το σκίτσο, τη γλυπτική, τη φωτογραφία και, με αφορμή από τις προσωπικές μας ιστορίες, τα βιώματα και τις εμπειρίες μας, φτιάχνουμε το δικό μας «κινούμενο» χρονοδιάγραμμα για την ιστορία του παλιού εργοστασίου φωταερίου της Αθήνας.

Παράλληλα, καταγράφουμε, με φωτογραφίες και αφηγήσεις, την παραγωγή και την εξέλιξη της ταινίας μας αλλά και το μικρό μας ταξίδι στην τέχνη του animation. Τέλος, έχουμε τη δυνατότητα να μοιραστούμε το έργο μας με το κοινό μέσα από ιστοσελίδες, προβολές αλλά και συμμετοχή σε φεστιβάλ.

 

Πηγή:http://www.clickatlife.gr