Επικαιρότητα

11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων

11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων Με απόλυτη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων από το Πάντειον Πανεπιστήμιο στα Κύθηρα.

Από 28 Σεπτεμβρίου ως 4 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε το 11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή, Ενεργειακή Ασφάλεια και Θαλάσσιο Περιβάλλον» το οποίο οργανώθηκε από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Περιβαλλοντικής Έρευνας και Κατάρτισης με τη συμβολή του Γραφείου Ενημέρωσης στην Ελλάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και χορηγούς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών, τον ΟΤΕ και το Δήμο Κυθήρων και Αντικυθήρων.

Επιπλέον, πραγματοποιήθηκε ημερίδα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Θάλασσα. Ανάδειξη, Προστασία και Προοπτικές για τα Κύθηρα», στα πλαίσια του προγράμματος.

Συμμετείχαν 20 νέοι επιστήμονες (προπτυχιακοί, μεταπτυχιακοί και υπ. Διδάκτορες) και παρουσιάστηκαν θέματα σχετικά με το περιβάλλον, τη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενέργεια, τον τουρισμό και τη κλιματική αλλαγή. Συνάμα υπήρξαν συζητήσεις αναφορικά με τα παραπάνω θέματα, προβολή ντοκιμαντέρ αλλά και εκπαιδευτικές επισκέψεις σε αξιοθέατα της νήσου των Κυθήρων.

Στο πρόγραμμα συμμετείχε ως διδάσκων, ο συνεργάτης του Saveplanet.gr, Κωνσταντίνος Γκαράκης, (Ενεργειακός Μηχανικός ΜSc, Συνεργάτης Εργαστηρίου ΑΠΕ του Τμήματος Ενεργειακής Τεχνολογίας του ΤΕΙ Αθήνας) με θέμα : «Αιολική ενέργεια στην Ελλάδα: Συμβολή στη βιώσιμη ανάπτυξη, την ενεργειακή ασφάλεια και την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Case study Κύθηρα».

Ευχαριστούμε θερμά τον καλό φίλο Ενεργειακό Μηχανικό Κώστα Γκαράκη για το θέμα του αλλά κυρίως για το μεράκι και την αφοσίωση του σε δράσεις όπως αυτή.

Τον επόμενο χρόνο το saveplanet.gr θα προσπαθήσει να είναι...Και θα είναι εκεί!

 

11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων

11ο Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Νέων Επιστημόνων