Επικαιρότητα

Γιατί τα Κουφονήσια είναι ο επί γης παράδεισος

Γιατί τα Κουφονήσια είναι ο επί γης παράδεισος Εξορμήσεις στις θαλασσινές σπηλιές, στο Κάτω Κουφονήσι και την Κέρο με καΐκι, καλό φαγητό και συνταγές σπιτικές που έχουν τη γεύση της θαλασσινής αλμύρας, μα και το άρωμα της παράδοσης. Αν ο παράδεισος ήταν νησί, πώς αλλιώς θα έμοιαζε;

Παραλία Άμμος: Είναι η κεντρική του οικισμού, με κατάλευκη αμμουδιά, διάφανα, γαλαζοπράσινα νερά και λίγα αρμυρίκια για σκιά. Εδώ κάνουν οι ντόπιοι τις βουτιές τους…

Χαροκόπου (Φοίνικας): Συνεχίζοντας μετά την παραλία Άμμο με τα πόδια τον χωμάτινο δρόμο, θα περάσουμε πρώτα από δύο μικρές ακρογιαλιές και σε 15’ περίπου θα δούμε τη μαγευτική αμμουδερή του Φοίνικα, με τα τροπικά χρώματα. Θα βρούμε την ταβέρνα Χοντρός Κάβος, για να απολαύσουμε φρέσκο ψαράκι και παραδοσιακές νοστιμιές,το μεσημέρι.

Πλατιά Πούντα (Ιταλίδα): Είκοσι λεπτά περπάτημα από την προηγούμενη παραλία και προσεγγίζουμε την επόμενη ακρογιαλιά, την Πλατιά Πούντα (γνωστή ως «Ιταλίδα»). Η ομορφιά της και η φήμη της ξεπερνούν τα σύνορα του τόπου και είναι η αγαπημένη των γυμνιστών.

Φανός: Ακρογιαλιά με εξωτικά χρώματα ανάμεσα στον Φοίνικα και την Πλατιά Πούντα

Πισίνα: Εδώ θα φθάσουμε με μόλις 5’ περπάτημα, για να μαγευτούμε από τα εκτυφλωτικά καταγάλανα νερά της που θυμίζουν πισίνα στην κυριολεξία. Στη διαδρομή μας, όμως, ως εδώ από την προηγούμενη πλαζ θα πάρουμε μια γεύση από την ιδιαίτερη μορφολογία αυτού του νησιού, με τις εντυπωσιακές θαλασσινές σπηλιές και τα φαγώματα των βράχων από τα κύματα και τους ανέμους.

Πορί: Μεγάλη σε έκταση κατάλευκη αμμουδιά, που θυμίζει ακτή εξωτικού νησιού, με σμαραγδένια νερά. Θα φθάσουμε σε 5’ από την Πισίνα. Για ψάρι στη σχάρα από το καΐκι, καφεδάκι και γλυκά θα βρούμε εδώ το Café Pori, με τη φανταστική θέα στη θάλασσα και τη σκιά στις ψάθινες ομπρέλες της αυλής του.

 

Γιατί τα Κουφονήσια είναι ο επί γης παράδεισος

Γιατί τα Κουφονήσια είναι ο επί γης παράδεισος

Πηγή:http://www.defencenet.gr