Επικαιρότητα

Έρχεται το νέο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο

Έρχεται το νέο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο Ολλανδοί μαθητές έχουν αναπτύξει ένα νέο οικογενειακό αυτοκίνητο που όχι μόνο τροφοδοτείται από τον ήλιο, αλλά παράγει περισσότερη ενέργεια από ό, τι χρησιμοποιεί.

Το Stella Lux μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι τέσσερα άτομα και έχει σχεδιαστεί για να είναι αποτελεσματικό, έξυπνο και άνετο. Θα αγωνιστεί στο World Solar Challenge στην Αυστραλία εντός του τρέχοντος έτους.

Το Stella Lux αναπτύχθηκε από την ομάδα Solar Team Eindhoven (STE), μια ομάδα 21 φοιτητών από διαφορετικές σχολές του Eindhoven University of Technology (TU / e). Το 2013, η STE ανέπτυξε τον πρόδρομο του Stella Lux, γνωστό απλά ως Stella, το οποίο κέρδισε το Cruiser Class του World Solar Challenge εκείνο το έτος. Η ομάδα λέει ότι το Stella απέδειξε ότι ήταν δυνατό να δημιουργηθεί ένα οικογενειακό ηλιακό αυτοκίνητο και προσθέτει ότι στόχος της τώρα είναι να δείξει ότι ένα τέτοιο αυτοκίνητο μπορεί επίσης να είναι σέξι και φιλικό προς το χρήστη.

Το Stella Lux παράγει ηλεκτρική ενέργεια μέσω ) των ηλιακών κυττάρων 5,8 τμ και έχει πρόσθετη μπαταρία χωρητικότητας 15 kWh. Μια πλήρης φόρτιση παρέχει πάνω από 1.000 χιλιόμετρα στο ολλανδικό κλίμα ή 1.100 χιλιόμετρα στο αυστραλιανό κλίμα, ενώ το αυτοκίνητο έχει τελική ταχύτητα 125 χλμ/ώρα.

Για την επίτευξη αυτών των στοιχείων, το αυτοκίνητο έχει σχεδιαστεί για να είναι τόσο ελαφρύ όσο και αεροδυναμικό. Υλικά όπως ανθρακονήματα και αλουμίνιο χρησιμοποιήθηκαν ώστε το βάρος του οχήματος να κρατηθεί στα μόλις 375 κιλά. Προκειμένου να βελτιστοποιηθεί η αεροδυναμική, το αυτοκίνητο έχει μια σήραγγα που διασχίζει το κέντρο του και διαθέτει και μια εκτεταμένη στέγη και στις δύο πλευρές.

Η απόδοση του Stella Lux βελτιώνεται περαιτέρω με τη χρήση ειδικά σχεδιασμένου συστήματος πλοήγησης. Το σύστημα πλοήγησης Solar Navigator παρακολουθεί τις καιρικές συνθήκες και επιλέγει τη βέλτιστη διαδρομή αναλόγως.

Μεταξύ των άλλων χαρακτηριστικών της Solar Lux είναι η ικανότητα να ξεκλειδώσει τις πόρτες του αυτοκινήτου όταν το αντίστοιχο smartphone είναι σε κοντινή απόσταση, μια εφαρμογή smartphone που μπορεί να προβλέψει τις διαδρομές με βάση το ημερολόγιο του χρήστη και μια οθόνη αφής με κουμπιά που έχει σχεδιαστεί για να χρησιμοποιείται χωρίς ο οδηγός να παίρνει τα μάτια του από το δρόμο.

 

Έρχεται το νέο ηλιακό οικογενειακό αυτοκίνητο

Πηγή:http://www.4green.gr