Επικαιρότητα

Solarbike: Το ηλιακά τροφοδοτούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο

Solarbike: Το ηλιακά τροφοδοτούμενο ηλεκτρικό ποδήλατο Το Solarbike σχεδιάστηκε από τον Jesper Frausig στη Δανία, φορτίζει την μπαταρία όταν είναι σταματημένο στον ήλιο και ξεφορτίζεται όταν κινείται.

Όπως σημειώνει ο σχεδιαστής, «τα ηλιακά κύτταρα στους τροχούς προσφέρουν καθαρή ενέργεια απευθείας στη μπαταρία. Όταν το Solarbike στέκεται ακίνητο φορτίζει την μπαταρία. Όταν είναι σε κίνηση, τα ηλιακά κύτταρα και η μπαταρία παρέχουν ενέργεια για τον κινητήρα».

Ο Frausig εργάστηκε πάνω σε αυτό το project για 3 χρόνια και έφτιαξε δύο πρωτότυπα, τα οποία, όπως ισχυρίζεται, φτάνουν τα 70 χιλιόμετρα απόστασης και μέγιστη ταχύτητα 50 km / h με σταθερή ταχύτητα 15 mph. το οποίο ακούγεται ασφαλέστερο για ένα ποδήλατο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχει τίποτα το ασυνήθιστο στο συγκεκριμένο ποδήλατο, εκτός από το γεγονός ότι η φόρτιση από ηλιακά κύτταρα τροποποιημένα κατάλληλα για απόδοση και σε μερική σκιά και ο έξυπνος τρόπος που μεταφέρεται η ηλεκτρική ενέργεια από τα πάνελ στο σκελετό.

Όλα αυτά είναι όμορφα συνδυασμένα πάνω στον σκελετό του ποδηλάτου και αυτό το βίντεο δείχνει μία υπέροχη διαδρομή μέσα από μερικά από τα πιο όμορφα κομμάτια της Κοπεγχάγης ιδανικά για ποδήλατο και τρέξιμο.

 

Πηγή:http://www.4green.gr