Επικαιρότητα

Χωρίς άνθρακα η Microsoft από τον Ιούλιο

Χωρίς άνθρακα η Microsoft από τον Ιούλιο Το στόχο της να εκμηδενίσει τις εκπομπές καυσαερίων ανακοίνωσε η Microsoft, που αναφέρει ότι τα κέντρα δεδομένων, τα εργαστήρια λογισμικού, τα ταξιδιωτικά σχέδια των στελεχών και τα κτίρια γραφείων της εταιρίας θα έχουν καταστεί «ουδέτερα» μέχρι την 1η Ιουλίου.

«Η πρωτοβουλία μας αυτή μας δίνει ακόμη μία ευκαιρία να βοηθήσουμε στην προώθηση της συνειδητοποίησης στον κόσμο σε ό,τι αφορά την ενεργειακή κατανάλωση και την κλιματική αλλαγή», έγραψε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Κέβιν Τέρνερ. Η Microsoft σχεδιάζει να καταστήσει κάθε τομέα της εταιρίας υπόλογο για την ενεργειακή του κατανάλωση και τον όγκο διοξειδίου του άνθρακα που εκπέμπει. Τομείς, που θα μειώσουν σημαντικά τις εκπομπές τους, θα ανταμείβονται. Η δημιουργία αυτής της ιδιότυπης «αγοράς ανταλλαγής ρύπων» θα αφορά περισσότερες από 100 παραγωγικές μονάδες, θυγατρικές ή συνεργαζόμενες με τη Microsoft.

Ο κ. Τέρνερ παραδέχθηκε ότι η Microsoft δεν υπήρξε ιστορικά στην ηγεσία των «πράσινων» τεχνολογικών πρωτοβουλιών. Η εταιρία συγκεντρώνει ολοένα και πιο συχνά τα πυρά περιβαλλοντικών οργανώσεων για τη χρήση πετρελαίου και γαιάνθρακα για την ηλεκτροδότηση των εγκαταστάσεών της και ιδίως την ενεργοβόρα υπηρεσία cloud computing.

Η Microsoft αντιτείνει, όμως, ότι έχει εγκαινιάσει προσπάθειες βελτίωσης του «αποτυπώματος άνθρακά» της, πριν από τη δημοσίευση του μπλογκ του κ. Τέρνερ. Η εταιρία είναι ο τρίτος μεγαλύτερος πελάτης «πράσινης»-ανανεώσιμης ενέργειας στις ΗΠΑ, εξασφαλίζοντας ποσοστό 46% των ενεργειακών της αναγκών από ανανεώσιμες πηγές.

 

Πηγή:http://www.kathimerini.gr