Επικαιρότητα

«ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ»

«ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ» Την ξεκαρδιστική παράσταση με τίτλο «Καραγκιόζης και ανακύκλωση» θα εντάξει στο ρεπερτόριό του για την καλοκαιρινή περιοδεία 2012 το Ελληνικό Παραδοσιακό Θέατρο Σκιών «Χρήστος Πατρινός».

Στόχος του θεάτρου είναι να εμφυσήσει στους θεατές και φίλους της λαϊκής τέχνης περιβαλλοντικά μηνύματα, ευαισθητοποιώντας τους παράλληλα για τον τρόπο διαχείρισης και ανακύκλωσης των υλικών (χαρτί, αλουμίνιο, γυαλί, λευκοσίδηρο, πλαστικό). Επειδή όλοι μπορούν να βοηθήσουν στην ανακύκλωση και αναγνωρίζοντας το μεγάλο πρόβλημα όγκου των απορριμμάτων, ο Καραγκιόζης και η παρέα του (Χατζηαβάτης, Μπάρμπα Γιώργος, Νιόνιος, Μορφονιός) συμμετέχουν ενεργά στην προώθηση του πολυσυλλεκτικού αυτού προγράμματος μέσα από μια σύγχρονη κωμωδία.

Για την επιτυχημένη υλοποίηση του σεναρίου της παράστασης ο καραγκιοζοπαίκτης Χρήστος Πατρινός πήρε πολύτιμες συμβουλές περιβαλλοντικού και οικολογικού χαρακτήρα από τον περιβαλλοντολόγο κ. Διονύση Μαμάση, προκειμένου τα εν λόγω μηνύματα να στηρίζονται σε επαρκή τεκμήρια κατανοώντας παράλληλα ο θεατής πόσο σημαντικό για όλους είναι η υιοθέτηση της ανακύκλωσης.

Για περισσότερες πληροφορίες και προγραμματισμένες παραστάσεις-εκδηλώσεις στο 6977355402.