Επικαιρότητα

Αυτό είναι ΤΟ αυτοκίνητο: Αλλάζει σχήμα, προχωρά πλαγίως και χωράει παντού

Αυτό είναι ΤΟ αυτοκίνητο: Αλλάζει σχήμα, προχωρά πλαγίως και χωράει παντού Ένα νέο μοντέλο αυτοκινήτου πηγαίνει τη τεχνολογία σε άλλο επίπεδο, αφού μπορεί να αλλάξει σχήμα και μπορεί να συνδεθεί με άλλα, δημιουργώντας αλυσίδα.

Ένα νέο έξυπνο αυτοκίνητο μπορεί να προσαρμοστεί απόλυτα στις ανάγκες του ιδιοκτήτη της, καθώς όχι μόνο μπορεί να προχωρήσει με έναν μοναδικό τρόπο, αλλά μπορεί και να αλλάξει σχήμα.

Το ευέλικτο αυτοκίνητο είναι αυτό που μπορεί να προχωρήσει πλαγίως, καθώς διαθέτει περιστρεφόμενες ρόδες έως και 90 μοιρών ή και να μικρύνει το μέγεθός του όταν ο χώρος στάθμευσης είναι πολύ μικρός.

Το νέο δημιούργημα του Γερμανικού Κέντρου Ερευνών για την τεχνητή νοημοσύνη σχεδίασε και δημιούργησε το συγκεκριμένο αυτοκίνητο, προκειμένου να μπορεί να εξυπηρετήσει όσους οδηγούς ζουν σε μεγαλουπόλεις και έρχονται αντιμέτωποι στις ώρες αιχμής με τη "ζούγκλα" των δρόμων και το μποτιλιάρισμα.

Το αυτοκίνητο EO 2 αναμένεται να φέρει την επανάσταση στο χώρο των έξυπνων αυτοκίνητων, αφού μπορεί να συνδεθεί και με άλλα αυτοκίνητα του ίδιου τύπου δημιουργώντας μια αλυσίδα.

Παράλληλα, αναφέρεται ότι οι οδηγοί έχουν τη δυνατότητα να θέσουν σε λειτουργία τον "αυτόματο οδηγό" όταν αισθάνονται κουρασμένοι ή όταν αδυνατούν να οδηγήσουν.

 

Πηγή:http://www.news247.gr