Επικαιρότητα

Σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο βρέθηκε στην Κύπρο

Σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο βρέθηκε στην Κύπρο Την εμφάνισή του στην Αλυκή Ακρωτηρίου στην Κύπρο έκανε την Μεγάλη Τετάρτη ένα σπάνιο μαύρο φλαμίνγκο.

Θεωρείται μάλιστα μοναδικό στο είδος του και σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, ελάχιστοι άνθρωποι έχουν κατορθώσει να το δουν και να το φωτογραφίσουν.

Το μαύρο φλαμίνγκο είχε βρεθεί τελευταία φορά στο Ισραήλ το 2014 και σύμφωνα με ειδικούς, όπως μεταδίδουν κυπριακά ΜΜΕ, πρόκειται για μια εξαιρετική σπάνια περίπτωση φλαμίνγκο το οποίο πιστεύεται πως, λόγω μιας γενετικής ανωμαλίας, παράγει περισσότερη ποσότητα μελανίνης με αποτέλεσμα το μαύρο χρώμα στο δέρμα του.

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο του Τμήματος Περιβάλλοντος των Βρετανικών Βάσεων Αλεξία Περδίου, πολύ λίγα είναι γνωστά για το σπάνιο αυτό φλαμίνγκο και ο καλύτερος χώρος για παρακολούθηση του είναι το νέο Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ακρωτηρίου. Η κα.Περδίου σημειώνει πως δεν θα πρέπει για κανένα λόγο να επιχειρηθεί από κάποιους να πλησιάσουν την περιοχή κατά τρόπο που να ενοχλήσουν τα φλαμίνγκο που βρίσκονται στην Αλυκή.

 

Πηγή:http://www.defencenet.gr