Επικαιρότητα

Αυτό το υποβρύχιο πάρκο στην Αυστρία θα σας μαγέψει

Αυτό το υποβρύχιο πάρκο στην Αυστρία θα σας μαγέψει Η Grüner See ή, πιο εύκολα, Green Lake είναι ένα από τα ιδανικότερα μέρη για καταδύσεις στην Αυστρία. Βρίσκεται σε ένα χωριό που ονομάζεται Tragoess.

Η φήμη του έγκειται, κυρίως, στο σμαραγδένιο χρώμα και στα διάφανα νερά του, που εμφανίζονται ως διά μαγείας όταν λιώνουν τα χιόνια.

Τι περίεργο συμβαίνει με τη λίμνη του Tragoess; Κατά τη διάρκεια του χειμώνα έχει βάθος περίπου 2 μέτρα. Όταν όμως ο καιρός αρχίζει να ζεσταίνει και λιώσουν οι πάγοι, η στάθμη σταδιακά ανεβαίνει και μπορεί να φτάσει τα 12 μέτρα με αποτέλεσμα το γύρω περιβάλλον να πλημμυρίζει και να μετατρέπεται το κανονικό πάρκο (ξύλινα παγκάκια, τραπέζια, φυσικά μονοπάτια, δέντρα και άλλα) σε υποβρύχιο.

Το χειμώνα τα βουνά είναι γεμάτα από αστραφτερό χιόνι, αλλά όταν πιάσει η άνοιξη το χιόνι αρχίζει να λιώνει. Το νερό πέφτει κάτω από τις πλαγιές των γύρω λόφων που την περιβάλλουν, φτάνοντας κατευθείαν στο πάρκο με πλημμύρες που δημιουργούν αυτό το απίστευτο θέαμα.

Πριν ονειρευτείτε πόσο τέλεια θα ήταν να κολυμπήσετε και να εξερευνήσετε αυτή την ιδιαίτερη λίμνη, μάθετε πως πρέπει να είστε πολύ καλά προετοιμασμένοι καθώς τα νερά παραμένουν κρύα μέχρι και την πιο ζεστή μέρα του καλοκαιριού. Αν έχετε στολή κατάδυσης και υποβρύχια κάμερα είστε τυχεροί. Βουτήξτε και κάντε βόλτες ανάμεσα σε κλαδιά, είναι ένας απίστευτος υποθαλάσσιος κόσμος.

Το Grüner See δεν είναι ένα εγκαταλειμμένο μέρος. Όλα αυτά που βρίσκονται κάτω από το νερό, κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, είναι εμφανή το χειμώνα πάνω από την επιφάνειά του. Υπάρχουν παγκάκια, τραπέζια, μια γέφυρα και πλούσια βλάστηση. Όλα μοιάζουν ανεπηρέαστα από το νερό.

Το τέλειο σκηνικό για τους δύτες. Απολαμβάνουν τη θέα του πάρκου κάτω από το νερό, ενώ κολυμπούν μέσω καλά σηματοδοτημένων μονοπατιών και ξεκουράζονται στα παγκάκια στη μέση αυτής της όμορφης εξοχής. Η θέα δεν περιορίζεται μόνο στο εσωτερικό της λίμνης. Αν κοιτάξουμε πιο ψηλά από την επιφάνεια μπορούμε να θαυμάσουμε ψηλά βουνά και δέντρα κάτω από ένα γαλανόλευκο ουρανό.

Τα διάφανα νερά σου δίνουν το εισιτήριο να απολαύσεις τη θέα του υποθαλάσσιου περιβάλλοντος χωρίς να χρειαστεί να βουτήξεις. Πολλοί αναρωτιούνται γιατί ονομάζεται πράσινη λίμνη. Έχει να κάνει με την πλούσια βλάστηση και τη χλωρίδα που δημιουργείται στον πυθμένα της λίμνης με αποτέλεσμα να εκπέμπει ένα χαρακτηριστικό πράσινο φως.

 

Αυτό το υποβρύχιο πάρκο στην Αυστρία θα σας μαγέψει

Αυτό το υποβρύχιο πάρκο στην Αυστρία θα σας μαγέψει

Πηγή:http://www.anapnoes.gr