Επικαιρότητα

Μια εντυπωσιακή "Πόλη της Επιστήμης" στη Ρώμη

Μια εντυπωσιακή Ο Γάλλος αρχιτέκτονας Vincent Callebaut έχει επινοήσει αυτό το σχέδιο που θα μετασχηματίσει τις στρατιωτικές περιοχές της Ρώμης σε ένα αυτάρκες αστικό οικοσύστημα. Η ιδέα αυτή έχει προϋπολογισμό 270 εκατομμύρια ευρώ και εκτείνεται σε 86.000τ.μ.

Η «Città della scienza», ή η «πόλη της επιστήμης», όπως ονομάζεται ενθαρρύνει την προώθηση του αειφόρου σχεδιασμού, μεταφορών χαμηλών εκπομπών άνθρακα και ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Τοπίο και έργο τέχνης είναι άρρηκτα συνδεδεμένα, ενώ στην πρόταση του Callebaut, η περιοχή καλύπτεται από βρώσιμα φυτά που θα καλλιεργούνται βιολογικά. Στέγες και μπαλκόνια θα γίνουν οι νέοι λόγοι μιας πράσινης πόλης, ενώ με τα περιβόλια και τους κήπους των τροφίμων, δημιουργούνται οι πρωτογενείς δομές που κυριαρχούν στο χώρο.

Η περιοχή βρίσκεται στα βόρεια της πόλης και θεωρείται ζωτικής σημασίας στην διαδικασία της συνεχούς αναγέννησής της. Στόχος είναι ο μεγάλος δημόσιος χώρος που δημιουργείται να πετύχει μια δυναμική ανάμειξη των κοινωνικών τάξεων και να προωθήσει το αίτημα της αστικής συνδεσιμότητας μεταξύ των διαφορετικών ταυτοτήτων της περιφέρειας της Ρώμης.

 

Μια εντυπωσιακή

Μια εντυπωσιακή

Πηγή:http://www.lifo.gr